Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Μαρτίου 2024

Μύνημα Σολδάτου προς Καλό κι εσωκομματική αντιπολίτευση

” Πολιτική ομηρία”  και στήριξη  της δημοτικής αρχής Λευκάδας για το 2021 όσο χρειάζεται για να προωθείται η κυβερνητική πολιτική

Με ένα  φαινομενικά  υπό άλλες συνθήκες αχρείαστο, περιττό  και πολιτικά αυτονόητο  δελτίο τύπου ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης που στηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία και ελέγχει την μεγαλύτερη δημοτική ομάδα κ. Θοδωρής Σολδάτος , απαντά στην εσωκομματική αντιπολίτευση σχετικά με την στήριξη της παλαιοκομματικής ανάστασης του “πράσινου”  μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης  που ταλαιπωρεί επί σειρά ετών την Λευκάδα.

Το δελτίο τύπου ξεκινά με την αιτιολόγηση της απόφασης για την στήριξη του Χαράλαμπου Καλού και συνεχίζει σε κάποιο σημείο απευθυνόμενος προς την εσωκομματική αντιπολίτευση:

…Θεωρούμε ότι οι όποιες διαφωνίες ή διαφοροποιήσεις από τις θέσεις της δημοτικής αρχής παρατηρήθηκαν κατά το παρελθόνκαι που προφανώς ενδέχεται να υπάρξουν ξανά στο μέλλον -εξαιτίας αυτής ακριβώς της διακριτής πορείας της δημοτικής μας παράταξης-, θα συνεχίσουν να συνθέτουν ένα πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας και συνεργασίας, το οποίο μέσα από τη ζύμωση και την επεξεργασία των διαφορετικών απόψεων, αποβαίνει τελικά σε όφελος των δημοτών και των δημοτικών μας πραγμάτων γενικότερα.”

Να υπενθυμίσουμε ότι η παράταξη του Θοδωρή Σολδάτου συμμετέχει στην διοίκηση του δήμου Λευκάδας με τρεις αντιδημάρχους κι έναν εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, γεγονός που αναμφίβολα γεννά ερωτηματικά για την αναγκαιότητα της  επιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης της προς την σύμπραξη με την παράταξη του  Χαράλαμπου Καλού, την στιγμή μάλιστα που από την ειδησιογραφία δεν προκύπτει  κανένα έκτακτο γεγονός πού να την δικαιολογεί.

Είναι φανερό πως έχει αυξηθεί η δυσαρέσκεια και η “γκρίνια”  μεταξύ των ψηφοφόρων της παράταξης του Θοδωρή Σολδάτου, από τις καθυστερήσεις, τις αστοχίες, την  επανάκαμψη του “πελατειακού”  κατεστημένου,  την αναποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της καθημερινότητας  και την μη ικανοποιητική απορρόφηση πολύτιμων πόρων από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Προφανές είναι όμως και το μύνημα  του Θοδωρή Σολδάτου προς τον δήμαρχο Λευκάδας :

…προχωρούμε στην εκ νέου συνεισφορά της δημοτικής μας παράταξης κατά το προσεχές 12/μηνο στο έργο που πρέπει να επιτελεστεί, με τη συμμετοχή δημοτικών μας συμβούλων στο νέο δημοτικό σχήμα.

και συνεχίζει:

Η συνέχιση της συνεργασίας μας με την παράταξη του δημάρχου γίνεται, (όπως και κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο), χωρίς να υπάρχει η κατά το νόμο «σύμπραξη» και χωρίς να βασίζεται σε κάποια εξειδικευμένη προγραμματική συμφωνία.”

Ένα είναι βέβαιο, το σημερινό δελτίο τύπου δεν είναι τυχαίο ,ούτε αποτέλεσμα μίας  τυπικής αυτοδιοικητικής  πρακτικής, είναι αποτέλεσμα  πολιτικής διεργασίας , έχει προφανείς  στόχους κι έχει και πολιτικούς αποδέκτες.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου:

” Η συμμετοχή δημοτικών συμβούλων της δημοτικής μας παράταξης στην προσπάθεια που καταβλήθηκε κατά τους προηγούμενους 16 μήνες στο Δήμο Λευκάδας, είχε ως αποτέλεσμα να ξεπεραστούν αρκετά από τα χρονίζοντα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί εξαιτίας άστοχων ή ελλειμματικών ενεργειών του παρελθόντος και να τεθούν οι βάσεις για μια νέα αφετηρία προγραμματισμού εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής.

Λαμβάνοντας υπόψη,

  1. τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν, λόγω των προοπτικών που διαμορφώνονται από την αθρόα ανάπτυξη του Δήμου μας στον τομέα των υπηρεσιών της τουριστικής επιχειρηματικότητας και φιλοξενίας,
  2. τις υφιστάμενες εκκρεμότητες που υπάρχουν και στις οποίες η ανταπόκρισή μας πρέπει να είναι ρεαλιστική και κυρίως στοχευμένη, ώστε να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο τρόπο σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα, και
  3. τον αυξημένο αριθμό θέσεων ευθύνης μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις της πολιτείας και τη μη δυνατότητα αριθμητικής καλύψεώς τους εκ μέρους της δημοτικής αρχής, εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού δημοτικών συμβούλων που διαθέτει,

προχωρούμε στην εκ νέου συνεισφορά της δημοτικής μας παράταξης κατά το προσεχές 12/μηνο στο έργο που πρέπει να επιτελεστεί, με τη συμμετοχή δημοτικών μας συμβούλων στο νέο δημοτικό σχήμα.

Η συνέχιση της συνεργασίας μας με την παράταξη του δημάρχου γίνεται, (όπως και κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο), χωρίς να υπάρχει η κατά το νόμο «σύμπραξη» και χωρίς να βασίζεται σε κάποια εξειδικευμένη προγραμματική συμφωνία.

Θεωρούμε ότι οι όποιες διαφωνίες ή διαφοροποιήσεις από τις θέσεις της δημοτικής αρχής παρατηρήθηκαν κατά το παρελθόν και που προφανώς ενδέχεται να υπάρξουν ξανά στο μέλλον -εξαιτίας αυτής ακριβώς της διακριτής πορείας της δημοτικής μας παράταξης-, θα συνεχίσουν να συνθέτουν ένα πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας και συνεργασίας, το οποίο μέσα από τη ζύμωση και την επεξεργασία των διαφορετικών απόψεων, αποβαίνει τελικά σε όφελος των δημοτών και των δημοτικών μας πραγμάτων γενικότερα.

Πιστεύουμε ότι το παραπάνω πλαίσιο λειτουργίας και παρέμβασης που έχουμε επιλέξει, ισχυροποιεί την προοπτική του επιθυμητού αποτελέσματος, τόσο για τις δημοτικές ομάδες που στελεχώνουν τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, όσο και για τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, προσδίδοντάς μας το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης παράταξης.

Πλεονέκτημα που αξιοποιείται εκ μέρους μας, ως η σημαντικότερη εγγύηση για την υπεύθυνη λειτουργία των δημοτικών μας πραγμάτων και κατά την νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Για την “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

Θοδωρής Σολδάτος”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Καταγγελία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την απροκάλυπτη επέμβαση της αστυνομίας ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του Ακτίου

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επέμβαση της αστυνομίας ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του Ακτίου που έγινε χθες. Την ώρα που […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights