Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουνίου 2022

Yπογράφηκε η σύμβαση για την σύνδεση των Ιονίων Νήσων

Το AZIMUT θα εκτελεί τα δρομολόγια και το 2021

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Κέρκυρα-Παξοί- Λευκάδα-Μεγανήσι-Πισαετός Ιθάκης-Σάμη Κεφαλλονιάς- Ζάκυνθος  με επιστροφή αναλαμβάνει η Ναυτική Εταιρεία “ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΛΑΤΙ” με το σκάφος ΑΖΙΜΟΥΤ Ν.Π 12440

Το Ε/Γ πλοίο θα εκετελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα με επιστροφή ,  για 23 εβδομάδες με το αντίτιμο των 13.700 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο.

Ως ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων ορίζεται η 5η Απριλίου 2021 και λήξης στις 12 Σεπτεμβρίου 2021. Στην σύμβαση δεν προβλέπεται η δυνατότητα παράτασής της, ούτε γίνεται αναφορά σε χειμερινά δρομολόγια. Εννοείται ότι δεν γίνεται πλέον καμιά συζήτηση για αντικατάσταση ή αναβάθμιση της γραμμής με οχηματαγωγό σκάφος, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες προκηρύξεις και συμβάσεις, ωστόσο  η δημιουργία του ΦΟΣΔΑ  Ιονίων Νήσων και ο έλεγχος της πανδημίας ίσως επαναφέρουν το ζήτημα στο τραπέζι, για την ώρα ακόμα ένας σχεδιασμός που θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη των νησιών μας μπαίνει(;) απροσδόκητα στον πάγο!

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *