Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουνίου 2023

Yπογράφηκε η σύμβαση για την σύνδεση των Ιονίων Νήσων

Το AZIMUT θα εκτελεί τα δρομολόγια και το 2021

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Κέρκυρα-Παξοί- Λευκάδα-Μεγανήσι-Πισαετός Ιθάκης-Σάμη Κεφαλλονιάς- Ζάκυνθος  με επιστροφή αναλαμβάνει η Ναυτική Εταιρεία “ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΛΑΤΙ” με το σκάφος ΑΖΙΜΟΥΤ Ν.Π 12440

Το Ε/Γ πλοίο θα εκετελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα με επιστροφή ,  για 23 εβδομάδες με το αντίτιμο των 13.700 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο.

Ως ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων ορίζεται η 5η Απριλίου 2021 και λήξης στις 12 Σεπτεμβρίου 2021. Στην σύμβαση δεν προβλέπεται η δυνατότητα παράτασής της, ούτε γίνεται αναφορά σε χειμερινά δρομολόγια. Εννοείται ότι δεν γίνεται πλέον καμιά συζήτηση για αντικατάσταση ή αναβάθμιση της γραμμής με οχηματαγωγό σκάφος, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες προκηρύξεις και συμβάσεις, ωστόσο  η δημιουργία του ΦΟΣΔΑ  Ιονίων Νήσων και ο έλεγχος της πανδημίας ίσως επαναφέρουν το ζήτημα στο τραπέζι, για την ώρα ακόμα ένας σχεδιασμός που θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη των νησιών μας μπαίνει(;) απροσδόκητα στον πάγο!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πάυλος Δάγλας στον Prisma 91,6: “Με την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ λύνεται για τις επόμενες γενιές το θέμα ύδρευσης στο Μεγανήσι.”

Ο δήμαρχος Μεγανησίου και εκ νέου υποψήφιος Παύλος Δάγλας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για την ένταξη έργων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights