Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Προχωράνε εν κρυπτώ στην δημιουργία βιομηχανικών ζωνών ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ)

Τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη τον γνωρίσαμε, όχι δια ζώσης και από κοντά, αλλά εκ του μακρόθεν, ανταλλάσσοντας κάποια ενημερωτικά e-mails, για το θέμα του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών και τις αντιδράσεις που είχαμε το 2013 στην περιοχή μας, αλλά και παρακολουθώντας τις θέσεις, τις απόψεις του και την αυτοδιοικητική του πορεία, κρατάμε και σήμερα επαφή για το κοινό μας πρόβλημα και είναι τιμή μας που τον γνωρίζουμε.
.
Ο κ. Δημητριάδης ήταν το 2013 Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών» και σήμερα είναι Δήμαρχος Πόρου σε ηλικία 41 ετών.
.
Η αυτοδιοικητική του πορεία μετά το 2011 ήταν: Τον Μάιο του 2014 εκλέχτηκε Δήμαρχος Πόρου με ποσοστό 56% και τον Μάιο του 2019 επανεκλέχτηκε ξανά Δήμαρχος με ποσοστό 58% και τις δύο φορές από τον 1ο γύρο.
.
Η θέση του για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών καθαρή και διαυγής από το 2011 που ξεκίνησε το θέμα και αυτός ήταν τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πόρου.
.
Δείτε στην παρακάτω πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, πως αναπτύσσει ο κ. Δημητριάδης στην ολότητα του το πολύ σοβαρό θέμα της χωροθέτησης Π.Ο.Α.Υ., η οποία έγινε με τα θέλω και μόνο των ενδιαφερόμενων επενδυτών και με τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση απούσα.
.
Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δημιουργία βιομηχανικών ζωνών ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) δεν αφορά μόνο το νησί του Πόρου, αλλά τουλάχιστον 25 περιοχές σε όλη την χώρα. Οι Δήμοι και οι κάτοικοι των περισσότερων από αυτές δεν το γνωρίζουν καν, γιατί οι σχετικές διαδικασίες προχωράνε εν κρυπτώ από το Υπουργείο. Θα το μάθουν ξαφνικά στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, όταν θα τους κοινοποιηθεί η περιβαλλοντική μελέτη (ΣΜΠΕ) για να πουν την γνώμη τους, η οποία σύμφωνα με το νόμο δεν είναι δεσμευτική.
.
Oι δήμοι Λευκάδας και Μεγανησίου μέχρι σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα παρά την δημοσιότητα και τις αντιδράσεις των κατοίκων και μεγάλου μέρους των αιρετών της αυτοδιοίκησης.
.
δείτε εδώ  υλικό για τον χάρτη που αφορά την περιοχή  μας  και την ΜΠΕ  το 2011
.
δείτε τι είπε ο δήμαρχος Πόρου σχετικά με τις ΠΟΑΥ και το νομικό καθεστώς που τις διέπει:
.

.

Αντλήθηκαν πληροφορίες από το mytikapressblogspot.com

δείτε σχετικά: Σιωπηρή αποδοχή των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή των δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights