Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

ΔΛΤ Λευκάδας: Μόλις στις 560.000 ευρώ ο ισολογισμός* για το 2019!

*Χωρίς το ταμειακό υπόλοιπο

Στην δημοσιότητα ο απολογισμός του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας- Μεγανησίου για το έτος 2019

Τα επίσημα στοιχεία αφορούν τον κύκλο εργασιών του Ταμείου για το 2019, ένα ετος χωρίς Κορονοϊό με τις επισκέψεις τουριστών στην χώρα να ανέρχονται στον αριθμό των τριάντα εκατομμυρίων και την καλύτερη σεζόν των τελευταίων ετών για την Λευκάδα.

Σύμφωνα  με τα στοιχεία που μπορείτε να δείτε εδώ στο ταμειακό υπόλοιπο από προηγούμενα έτη , προστίθεται μόλις ένα ποσό κέρδους για όλο το έτος τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, ήτοι οι 860.000 γίνονται 864.000!

Τα δε υπόλοιπα έσοδα ανέρχονται στο ποσό των 560.000 ευρώ περίπου μεταξύ αυτών και επιχορήγησης 70.000 ευρώ επιχορήγησης από την κεντρική κυβέρνηση.

Μιλάμε για να φανταστούμε λίγο τα μεγέθη ,για την διαχείριση τριών λιμανιών του Μεγανησίου, του Καλάμου, του Καστού, της Λευκάδας, Βασιλική, Σύβοτα , Πόρος, Βλυχό, Νυδρί, Περιγιάλι, Νικιάνα, συν όλες τις χερσαίες ζώνες των καταστημάτων και πιθανώς και ακινήτων ιδιοκτησίας του ταμείου.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος Λευκάδας εισπράττει υπό μορφή ενοικίου το ποσό του ενάμιση  εκατομμυρίου ευρώ  μόνο από την μαρίνα Λευκάδας!

Η δε  μαρίνα  Βαθέος  στο Μεγανήσι  παρουσιάζει κύκλο εργασιών 800.000 ευρώ !

Να επισημάνουμε δε το γεγονός ότι ο δήμος Μεγανησίου επιβάρυνε τους δημότες του με την μεταφορά  και την συγκομιδή των απορριμμάτων(μέσω  της ανταποδοτικότητας και της αναγκαιότητας ισοσκελισμού των τελών)  για το 2019, για να παρουσιαστούν  αυτά τα  πενιχρά κέρδη των 4000 ευρώ.

Το “μάρμαρο” έχουν πληρώσει και οι ψαράδες οι οποίοι ήταν και οι μόνοι χρηματοδότες του ταμείου στο Μεγανήσι αναδρομικά και για όλο το 2019 , εκείνοι δηλαδή για τους οποίους θα έπρεπε να υπάρχει ειδική μέριμνα και να “πριμοδοτούνταν”  από τα έσοδα των πανάκριβων γιοτ και σκαφών που επισκέπτονται το νησί.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Διάλεξη της Νένας Γαλανίδου, αναπληρώτριας καθηγήτριας Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα τους Νεάντερταλ στο Ιόνιο Πέλαγος

Αφορά την ανασκαφική δραστηριότητα σε Κυθρό  και Μεγανήσι Στο Αμφιθέατρο “Ι. Δρακόπουλος” Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30 Η διάλεξη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights