Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

Ζητείται υπευθυνότητα

Το γλέντι της “προβατίνας”

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου Μεγανησίου

 

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες κλήθηκε και η αστυνομία και σημειώθηκαν και λεκτικοί διαπληκτισμοί με  κάποιους.  Το θέμα δεν είναι αυτή καθαυτή η συνάθροιση  αφού σε καραντίνα βρίσκεται το νησί ούτως ή άλλως εδώ και καιρό, δεν έχουμε κορωνοϊό , το ξέρουμε , μας έφαγε η κλεισούρα , ένα νησί είμαστε , λογικό κάποιες παρέες να θέλουν να ξαναβρεθούν.

Ωστόσο ήταν ολοφάνερο ότι θα δημιουργούσε θέμα  και περίπου βέβαιο ότι κάποιος θα έπαιρνε την αστυνομία  και το ζήτημα θα λάμβανε διαστάσεις , με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αυτή την κρίσιμη περίοδο μια κάκιστη εικόνα από το νησί,  κάτι ανάλογο με τους απείθαρχους Ρομά.

Επαναλαμβάνω δεν είναι τουλάχιστον σοβαρή εικόνα ανθρώπων που ζούνε από τον τουρισμό , να  βγάζουν μια τέτοια εικόνα προς τα έξω, όχι για το γεγονός της συνάθροισης. Άλλωστε αργά ή γρήγορα φέτος(ελπίζω κι εύχομαι) θα δούμε πενήντα ανθρώπους σε ένα μαγαζί μαζεμένους και μάλιστα από όλο τον κόσμο, από μέρη που είναι “φορτωμένα ” με covid 19.  Πρέπει αυτή την στιγμή ακόμα κι αν δεν είμαστε τουλάχιστον να προσποιηθούμε τους υπεύθυνους δημότες του νησιού.

Θα περίμενα να δω ασκήσεις για αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού τουρίστα , θα περίμενα να δω διαφήμιση για το free-corona island, θα περίμενα να δω σχέδιο για το καλό και το άσχημο σενάριο, θα περίμενα να δω  την ύστατη ώρα  επιτέλους λίγη ωριμότητα…

Κλείνοντας να παραθέσω τους στίχους του Μπάιρον στον «Childe Harold» γραμμένους να περιγράψουν την παρακμή της Ρώμης:

The Niobe of nations! there she stands,
childless and crownless in her voiceless woe.[1]

Σε μετάφραση:

Η Νιόβη των εθνών! στέκεται εκεί,
χωρίς παιδιά, χωρίς κορόνα μέσα στην άφωνη θλίψη της.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ κεντροαριστερών και πασοκοσυριζαίων για το δημοτικό σχολείο στο Μεγανήσι

Επίσκεψη του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Μεγανήσι Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 3/3/2016 ο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights