Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Σεπτεμβρίου 2021

Ανοίξτε την ΜΕΘ στην Λευκάδα- Απλά μαθηματικά …(update)

Βρισκομαστε ακόμα στην αρχή της εξέλιξης της επιδημίας

Όλα όσα ακούγονται για την απομόνωση της Λευκάδας μέσω της γέφυρας , μόνο αστεία ακούγονται στα δικά μας αυτιά,  δεν θα μπορούσε και δεν γίνεται να συμβεί.

Εκατοντάδες πακέτα κι εμπορευματα διακινούνται με τις μεταφορικές εταιρείες και τα φορτηγά των ιδιωτικών εταιρειών. Έτσι όπως είναι δομημένη  η οικονομία  είναι πρακτικώς αδύνατο ο ιός να μην φθάσει και στο τελευταίο χωριό της χώρας!

Ο ιός είναι ήδη στην Λευκάδα, χρόνο αγοράζουμε με τον εγκλεισμό των πολιτών στα σπίτια.

Το έξω από εδώ, το μακριά από εμάς μπορεί να μας βοηθάει ψυχολογικά σήμερα, δεν θα μας βοηθήσει πρακτικά στο επόμενο δεκαπενθήμερο που θα δοκιμαστεί το σύστημα υγείας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Εφόσον λοιπόν είναι στο πρόγραμμα να στελεχωθεί τον επόμενο χρόνο η ΜΕΘ στην Λευκάδα , είναι ανεύθυνη στάση να παραχωρεις έστω και δανεικό τον εξοπλισμό της κι εγκληματική για τον γηρασμένο πληθυσμό του νησιου να μην επισπεύδεις  την στελέχωση της.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα και στην Λευκάδα, ανεξάρτητα και με την ευκαιρία ίσως αυτή η ΜΕΘ κατά το παράδειγμα της Ζακύνθου επιβάλλεται να στελεχωθει.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά στοιχεία έχουμε στην χώρα μας σε σύνολο 821 , 78 νέα κρούσματα και στους 34 διασωληνωμενους προστέθηκαν 19 νέοι και συνολικά είναι 53 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Με τον ρυθμο λοιπόν αυτόν και χωρίς να έχουμε καμμιά δραματική αύξηση τα 67 εναπομείναντα  κρεβάτια ΜΕθ που διατίθενται για τον Κορωναιο ( 120 είναι όλα κι όλα δείτε την δήλωση του υπουργού εδώ) θα καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων τριών ημερών!!!

Έτσι  λένε οι αριθμοί, απλά μαθηματικά είναι!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Είδηση – “μποναμάς” από το meganisinews στους Μεγανησιώτες. Συνδέεται το Μεγανήσι με την Ακτοπλοϊκή Γραμμή των Ιονίων

Πλήρης η δικαίωση του site  και διόρθωση της αδικίας. θ΄αγωνιστούμε για να μπούμε και στην γραμμή Καστός-Κάλαμος -Νυδρί Σε νέα προκήρυξη […]

Ένταξη στο Ε.Π. Δυτ. Ελλάδας- Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων 2007-2013 δύο νέων έργων για τις ανάγκες των μικρών νησιών

Στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων που περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης των Μικρών Νησιών της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου […]

1 Σχόλιο

  1. My wife spent 3 days in Lefkas Hospital and was discharged with Gastro Enteritas on the advice of Dr George Giannis we went a gastrologo in Preveza she was immediately sent to
    Ioannina and was diagnosed with stage 4 cancer everywhere 4 weeks later she was DEAD

    WE DONE LEFKAS HOSPITAL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *