Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Τις τοπικές εξελίξεις σχολίασε στον Prisma 91,6, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews Γιώργος Γαβρίλης

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: “Η είδηση στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής είναι ότι προχωρά η διένεξη Δήμων Λευκάδας-Μεγανησίου με το ΤΑΙΠΕΔ για τα Βαρδάνια

Στο ερώτημα αν πλέον στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι πιο έντονες οι αντιπολιτευτικές γραμμές, από την παράταξη του κ. Δρακονταειδή, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση για την μη συζήτηση του θέματος για τα λιμενικά ταμεία και τις αιχμές που άφησε στον Δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό, απάντησε πως  “από τη στιγμή που έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και ξέρουμε τις πολιτικές προθέσεις και την κατεύθυνση που έχει δώσει ο κύριος Καλός στον δήμο, είναι φυσικό και επόμενο να αρχίσει και η αντιπολίτευση, θεωρώ ότι καλώς υπήρχε ένα διάστημα πολιτικής ενοχής, δίνοντας μία ευκαιρία στην δημοτική αρχή να δούμε τι σκοπό έχει να κάνει.”

Στην επισήμανση ότι ο κύριος Δρακονταειδής αναφέρεται σε σημαντικά ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο, βάζοντας σε πολλές περιπτώσεις το πολιτικό στίγμα, αναφέρεται και στην ανακοίνωση της παράταξής του, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού κυρίου Χατζηδάκη, ο οποίος μίλησε  για  έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη περίοδο, ωστόσο όπως είπε,  το ίδιο είχε συμβεί και με το νέο νοσοκομείο, παρόλο που ήταν δρομολογημένο από τους προηγούμενους, το εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με μία φιέστα, αλλά και με τον δίαυλο της Λευκάδας, καθώς είθισται  τα  όποια  εγκαίνια να γίνονται σε μία νέα θητεία.

Αναφορικά με το ιδεολογικό πλαίσιο ο κύριος Δρακονταειδής αναφέρθηκε στο βιολογικό και στην ΜΟΠΑΚ, δεν αναφέρθηκε   όπως είπε  καθόλου στην Enterprise Greece στο Βλυχό.

“Η Enterprise Greece είναι μία εταιρεία η οποία βοηθάει τις στρατηγικές επενδύσεις, τους ιδιώτες από το εξωτερικό που θέλουν να επενδύσουν με fast track διαδικασίες και αυτό είναι πέρα για πέρα αντιδεολογικο με την ιδεολογία της αριστεράς, καθώς δεν έχει καθόλου δημόσιο χαρακτήρα.

Μάλιστα θυμάμαι ότι στο δημοτικό συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί, είχε παρέμβει ο Κωνσταντίνος Γληγόρης και είχε ζητήσει να αφεθεί ένα κομμάτι να έχει δημόσιο χαρακτήρα. Ποιος ο κύριος Γληγόρης πού ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο.

Με αυτό θέλω να πω ότι οι οι τόνοι πρέπει να σηκώνονται, για να έχουν αποτέλεσμα και να το στηρίζεις με μία στάση σταθερή. Δεν μπορεί σήμερα να είσαι έτσι και αύριο αλλιώς. Το ίδιο συμβαίνει και με τα λιμάνια, καθώς μέσω της Enterprise το λιμάνι δίνεται σε ιδιώτες και δεν βλέπω να σηκώνονται οι τόνοι.

Οι Ιδεολογικές διαφορές εκτιμώ ότι είναι τερτίπια της εξουσίας.”

Σε κάποιο άλλο σημείο της παρέμβασης του ο Γιώργος Γαβρίλης είπε ότι η παράταξη του κ. Δρακονατειδή έχει και ένα δίκιο, καθώς πρέπει να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι γιατί πολλά από τα έργα που γίνονται στη Λευκάδα είναι προγραμματισμένα από τη δική τους θητεία όπως η ανάπλαση του Αγίου Μηνά, θεωρώ ότι έκανε δουλειά στη Λευκάδα, αλλά έχασε τις εκλογές για τους πολιτικούς λόγους που επικαλείται σήμερα.

Ένας άλλος λόγος ήταν ότι νομίζω ότι η εξουσία τους έκανε λίγο αυταρχικούς, καθώς μάλλωναν με κόσμο που δεν έπρεπε, ωστόσο έχασαν για πολιτικά ζητήματα και όχι γιατί δεν δρομολόγησε πράγματα για το νησί. Ωστόσο περιμένουμε και από τον κύριο Καλό, να δούμε το διαφορετικό που θα πράξει για τον τόπο.”

Σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων εκτίμησε ότι όλος ο σχεδιασμός ήταν από την αρχή λάθος και έπρεπε να γίνει πολύ μεγάλη δουλειά στο θέμα της ανακύκλωσης, αυτή ήταν η λύση, όμως δυστυχώς λάθος σχεδιασμοί, για να μην χαθεί χρόνος, επειδή υπήρχε σχεδιασμός από τους προηγούμενους, ακολουθείτε και αυτή η λύση η οποία θα έχει κόστος και θα φανεί άμεσα στα δημοτικά τέλη.

Η λύση ωστόσο αυτή, είναι αποτέλεσμα όχι αυτής της Δημοτικής αρχής, αλλά όλων των προηγούμενων με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις στο σχεδιασμό.

Ωστόσο το γεγονός ότι η Λευκάδα παίρνει μία ανάσα για το επόμενο καλοκαίρι, πιστώνεται στα θετικά της Δημοτικής αρχής, το θέμα είναι να έχει μία ανάλογη συνέχεια και τα πράγματα που τρέχουν από πίσω, καθώς εμείς βλέπουμε μόνο την εικόνα, δεν γνωρίζω αν γίνεται δουλειά σε υπηρεσίες, αν υποβάλλονται μελέτες για να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ, εκεί θα φανεί η αποτελεσματικότητα, καθώς ακόμα στηρίζεται στην δουλειά τον προηγούμενων, όπως πρέπει να γίνεται γιατί ο δήμος έχει και συνέχεια.

Θέλουμε όμως να δούμε πρωτοβουλίες όπως αυτή με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων η οποία είναι μία θετική πρωτοβουλία, άσχετα με το αν αντιδρούν οι κάτοικοι.

Η κοινωνία πάντα αντιδρά σε κάτι καινούργιο, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένα καταφύγιο. Αν η θέση δεν είναι σωστή να το συζητήσουμε να πάει κάπου αλλού, αλλά για πρώτη φορά άνοιξε μία κουβέντα για ένα καταφύγιο κι αυτό είναι μία σωστή επιλογή της δημοτικής αρχής.

Εκτιμώ όμως ότι ο Χαράλαμπος Καλός επειδή είναι και νέος άνθρωπος, δεν θα υποκύψει σε πολιτικές πιέσεις και ότι πρέπει να πράξει για το νησί θα το κάνει, στα πλαίσια που είναι εφικτό γιατί είναι με 6 συμβούλους και οπωσδήποτε θεωρώ ότι κάνει συμβιβασμούς.

Επίσης δεν ήρθε να λύσει πολιτικά θέματα, αυτά δε λύνονται στο μικρό δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας, αν θέλεις να τα λύσεις πάσχα σε μεγαλύτερο επίπεδο, γιατί ότι πολιτική απόφαση κι αν πάρεις το δημοτικό συμβούλιο δεν θα βρει εφαρμογή, γιατί από πάνω έχει έρθει ο νόμος, οπότε καλύτερα με συναίνεση στην σωστή κατεύθυνση.”

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην είδηση που έβγαλε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, καθώς προχωράει κανονικά η αντιδικία των δήμων Μεγανησίου και Λευκάδας με το ΤΑΙΠΕΔ για την κυριότητα του οικοπέδου στα Βαρδάνια, ένα θέμα το οποίο η εξέλιξη του θα έχει ενδιαφέρον.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η «Πολυνησία» του δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή: Λευκάδα, Κάλαμος, Καστός, Μαδουρή, Σκορπιός, Σπάρτη, Σκορπίδι …πλην Μεγανησίου!

Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξένησε σήμερα (τηλεφωνικά) τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή, με αφορμή τη συνάντηση που είχε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *