Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

Ο Σωκράτης Πατσίκας σκηνοθετεί την «Τελευταία Ιουλιέτα» του Χρήστου Δασκαλάκη

Ο Σωκράτης Πατσίκας, σκηνοθετεί και μας μιλάει για την «Τελευταία Ιουλιέτα» του Χρήστου Δασκαλάκη*, που ανεβαίνει για 10 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αλκμήνη

«Η Τελευταία Ιουλιέτα» είναι ένα έργο που ήρθε στα χέρια μου κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Γραμμένο από τον Χρήστο Δασκαλάκη, έναν κατεξοχήν «παραμυθά» που μας συνδέει η κοινή μας αγάπη για την Ύδρα, είναι μια ιστορία που η αλήθεια της φλέρταρε έντονα με το μυαλό και τις εμπειρίες μου από το θέατρο. Καθισμένοι σε ένα μικρό τραπέζι στη μέση του λιμανιού και δίπλα στη θάλασσα, ξεκινήσαμε να μελετάμε σελίδα προς σελίδα το κείμενο, δίνοντάς του περισσότερη ζωντάνια και ρεαλισμό. Ένα κείμενο, που κρύβει μέσα του μια καθημερινότητα που είναι άκρως αληθινή σε πολλά σπίτια της σημερινής Ελλάδας. Και κάθε σκηνή της παράστασης είναι μια μικρογραφία καταστάσεων, αναγνωρίσιμη σε όλους, που θα μπορούσε ή όχι να έχει συμβεί και σε εμάς.

«Η τελευταία Ιουλιέτα», μπορεί να χαρακτηριστεί ένα δράμα παρουσιασμένο ως κωμωδία. Μια ιστορία ενηλικίωσης, συνειδητοποίησης, μια ιστορία λύτρωσης από όσα οι καθημερινοί του ήρωες κουβαλούν μαζί τους.

Συνέχεια εδώ.

* Ο Χρήστος Δασκαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στο νησί της Ύδρας μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία στο Mediterranean College, Δημιουργική Γραφή (ΜΑ) στο Open College οf the Arts, Θεωρία της Μουσικής και Ορθοφωνία στο Ελληνικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του με μαθήματα στην Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Θέατρο Των Αλλαγών. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

8 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *