Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

Άλλαξε χέρια η μαρίνα Λευκάδας

Tην ώρα που ο Τούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ της Dogus, «λαβωμένος» από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας και την οικονομική κρίση της χώρας του, έλαβε μία μεγάλη απόφαση, να αποεπενδύσει πλήρως από την Ελλάδα, πουλώντας τα περιουσιακά του στοιχεία, την ίδια στιγμή η αμερικανικών συμφερόντων CVC Papital Partners, έχει επιδοθεί σε ράλι εξαγορών. Τις προηγούμενες ημέρες το αμερικανικό fund απέκτησε από την τουρκική Dogus, τις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών στην Κέρκυρα και Λευκάδας.

Η συνολική χωρητικότητα της μαρίνας είναι 620 σκάφη μήκους έως 45 m και βυθίσματος 4 m. Επίσης, υπάρχουν εγκαταστάσεις διαχείμασης για περίπου 280 σκάφη. Η μαρίνα προσφέρει μια πλήρη γκάμα τεχνικών υπηρεσιών. Διαθέτει εγκαταστάσεις διαχείμασης για περίπου 280 σκάφη, ενώ οι γερανοί (Travel Lift) 150t και 70t αλλά και ο 60t κινητός γερανός διευκολύνουν τους χειρισμούς καθέλκυσης και ανύψωσης.

Σε ό,τι αφορά το διεθνές fund CVC, ιδρύθηκε πριν από 39 χρόνια, ιδιαίτερα γνωστό έγινε όμως το 2005, όταν απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Formula One Group, που διαχειρίζεται το γνωστό πρωτάθλημα αυτοκινήτων ταχύτητας, ενώ σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, που δραστηριοποιείται από το ελαιόλαδο, τα κοσμήματα – ρολόγια και τα ρούχα, μέχρι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα στοιχήματα, αλλά και τα fast food και διαχειρίζεται κεφάλαια 75 δισ. δολαρίων. Η δράση του fund επεκτείνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, μέχρι τη Μαλαισία, την Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία.

(Με πληροφορίες από greek-marinas.grnewsit.gr)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *