Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Aνακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου και των εργαζομένων στο Γ.Ν.Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ

ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ THΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο  Ιατρικός σύλλογος Λευκάδας  και ο σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν.Λ .σχολιάζοντας  τα  σχέδια  της κυβέρνησης  για τον νέο υγειονομικό χάρτη  της  περιοχής  μας με βάσει τις προτάσεις Λιαρόπουλου διαπιστώνει ότι:

Η κυβέρνηση με τις συνεχείς ανακολουθίες της  εξαπατάει τους πολίτες της περιοχής παίζοντας επικοινωνιακά παιγνίδια.

Με το πρόσχημα της ανέγερσης στο απώτερο μέλλον  ενός νέου νοσοκομείου προσπαθούν να συγκαλύψουν  την υποβάθμιση  της περίθαλψης που θα προκαλέσει το κλείσιμο του νοσοκομείου της Λευκάδας  το οποίο σχεδιάζουν  να μετατρέψουν  σε κέντρο  υγείας αστικού τύπου  με διήμερη μόνο περίθαλψη και να το εντάξουν στην περιφέρεια Ηπείρου.

Η  νέα δομή  θα παρέχει  πολύ χειρότερη περίθαλψη στο πληθυσμό αφού θα  λείπουν βασικές ειδικότητες και για την παραμικρή αρρώστια οι πολίτες θα μεταφέρονται στα Γιάννενα  η στην Άρτα.  Επίσης οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, γιατροί, νοσηλευτές, και άλλοι  θα γίνουν μεταφερόμενοι  και αρκετοί θα απολυθούν.

Ο νέος αυτός σχεδιασμός  δεν είναι εκσυγχρονισμός  αλλά  εχει ως μόνο στόχο την μείωση της χρηματοδότησης της υγείας  που   επιβάλει το μνημόνιο  και  η τρόικα.

Παρόλο που θεωρούμε σωστή την ανέγερση νέου νοσοκομείου λόγω των υπαρκτών  κτιριακών προβλημάτων, εκτιμούμε  ότι η κυβέρνηση το   χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό τρυκ και το μεταφέρει  ψηφοθηρικά  ποτέ στην Λευκάδα ,πότε στην Πρέβεζα και πότε στο Άκτιο.

Αμφισβητούμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για ανέγερση νέου νοσοκομείου.

Το που θα κτισθεί το νέο νοσοκομείο απασχολεί λιγότερο τους κάτοικους της περιοχής, αυτό που τους ενδιαφέρει   είναι  αν θα είναι δημόσιο και δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν η θα το  νοικιάσουν  στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και θα  βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Σε κάθε  περίπτωση μέχρι και όποτε γίνει το νέο νοσοκομείο  πρεπει να αρχίσει ένας αγώνας από τους   λειτουργούς της υγείας  αλλα και τους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών υγείας, για  να μην κλείσει  νοσοκομείο. αλλα αντιθέτως να αναβαθμιστεί να εκσυγχρονισθεί  και   να συμπληρωθούν τα κενά . Μόνο με αυτό το τρόπο θα προστατευθεί  η  υγεία των κατοίκων της  περιοχής

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ  ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ιατρικός σύλλογος Λευκάδας και ο σύλλογος εργαζομένων του ΓΝΛ

καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη συζήτηση  τους φορείς και  τους πολίτες της Λευκάδας το Σάββατο  28 Μαΐου και ώρα 7 μμ στο Πνευματικό  κέντρο του δήμου με θέμα το σχεδιαζόμενο από το υπουργείο Υγείας κλείσιμο του νοσοκομείου και την υποβάθμιση του σε κέντρο  υγείας αστικού τύπου

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –ΣΥΛ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΝΛ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενημέρωση για την πορεία του ΕΣΠΑ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 23 Ιουλίου 2011 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                            49100, Κέρκυρα Τηλ: […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights