Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Axion Hellas, Μεγανήσι 2019. Βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά του Μεγανησίου

Α. Ωκεανοί και περιβάλλον

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το UN SDSN Greece που μαζί με το GNHM (Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας) και στα πλαίσια της 8ης δράσης μας, παρουσίασαν εκπαιδευτική ομιλία στα παιδιά του Μεγανησίου για τους ωκεανούς και το περιβάλλον.

Τα παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια έμαθαν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Στόχος της δράσης η απάντηση στα ερωτήματα, πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και ποιους στόχους πρέπει να θέσουμε για αυτό.

Β. Το θαλάσσιο οικοσύστημα

Επίσης, μαζί με τη WWF Greece και τους μικρούς κατοίκους Μεγανησίου παίξαμε το βιωματικό παιχνίδι «Γαλάζια Εξερεύνηση». Στόχος του παιχνιδιού, που πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Αγγελάκη και της Νάνσυ Κουτάβα, η εκμάθηση και η ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων για το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Γ. Μαζί για το παιδί

Άλλη μια δράση της Axion Hellas πραγματοποιήθηκε με την Ένωση “Μαζί για το Παιδί”, με σκοπό να συναντήσει γονείς και οικογένειες και να προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε οικογένειες και παιδιά. Η ψυχολόγος Μαρία Αλεξιάδου πραγματοποίησε μια διαδραστική βιωματική συζήτηση μαζί με τους γονείς στο Μεγανήσι. Επίσης επικοινωνήθηκε η γραμμή υποστήριξης του «Μαζί για το παιδί», 11525 όπου γονείς, έφηβοι, εκπαιδευτικοί και παιδιά μπορούν να καλέσουν για να μιλήσουν σε ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σχετικά με το θέμα που τους απασχολεί στα πλαίσια της οικογενειακής ζωής.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.