Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Αυγούστου 2021

Ανάρπαστος μεζές ο ψωλιάγκος. Αλιευτικός έλεγχος στη Λευκάδα βρήκε 800 κιλά παράνομου αλιεύματος

Παρά την αηδιαστική του όψη, το «αγγούρι της θάλασσας» κοστίζει έως 3.000 ευρώ το κιλό!
Ο ψωλιάγκος ή ολοθούριο, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, κοστίζει περισσότερο από το βάρος του σε χρυσάφι. Το γεγονός αυτό αναγκάζει εκατοντάδες επίδοξους θηρευτές να το κυνηγούν μετα μανίας.
Οι Κινέζοι εκτός του ότι το θεωρούν εκλεκτό μεζέ (τα τρώνε στα πιο ακριβά εστιατόρια σε απίστευτα υψηλές τιμές) τα χρησιμοποιούν και για την παρασκευή φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Στις ελληνικές θαλασσες θεωρείται προστατευμένο είδος και η αλίευση του απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με δελτίο τύπου:
Απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου εντόπισαν επαγγελματικό Α/Κ σκάφος  να πραγματοποιεί εκφόρτωση αλιεύματος του γένους ολοθούριο (holothuria spp) σε Φ/Γ όχημα με σκοπό τη μεταφορά – πώληση και εμπορία, χωρίς το εν λόγω Α/Κ σκάφος να φέρει την απαραίτητη από το νόμο άδεια, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 31.288 τεμάχια ολοθούρια, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους οκτακοσίων κιλών (800kg), τα οποία και καταστράφηκαν.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο κυβερνήτης του Α/Κ σκάφους, εναντίον του οποίου κινήθηκε επιπροσθέτως η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, όπως επίσης και κατά του οδηγού του Φ/Γ οχήματος.
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Mαζί ως το τέλος

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επισπεύδει τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τις 17 έως τις 29 Δεκεμβρίου. Σφιχταγκαλιασμένοι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *