Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Γαβρίλης στον prisma 91,6 : “Βουλιάζουμε στον “βούρκο” και την “λασπη” του παλαιοκομματισμού”

“Ο τουρισμός στο Μεγανήσι πάει πάρα πολύ καλά, ο πήχης είναι αρκετά ψηλά και το επίπεδο των τουριστών μας επίσης, θεωρώ ότι διανύουμε μία από τις πιο πετυχημένες περιόδους των τελευταίων 10 ετών, ανέφερε  με παρέμβασή του στον Prisma 91, 6,ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews Γιώργος Γαβρίλης.

“Παρόλαυτά το οδικό δίκτυο του νησιού έχει καταπονηθεί πάρα πολύ, από τα βαριά οχήματα που περνάνε για την δημιουργία των οικοδομών και βρίσκεται σε καλά χάλια. Έχει να πεσει άσφαλτος εδώ και αρκετό καιρό.”

Αναφορικά με το θέμα των απορριμμάτων εκτίμησε ότι δρομολογείται  η ιδιωτικοποίησή τους, ωστόσο έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα δεν μας ενδιαφέρει με ποιο τρόπο θα γίνει αλλά να λειτουργεί το σύστημα και να μη μυρίζουν τα νησιά μας είτε αυτό λέγεται Μεγανήσι είτε Λευκάδα.

“Επιτέλους πρέπει όλοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να βρούμε μία λύση ωστόσο εκτιμώ ότι πάντα θα τους προσπερνούν τα γεγονότα και καταστάσεις, πάντα θα είναι ένα βήμα πίσω, καθώς βάλαμε το  το κάρο μπροστά από το άλογο και  προχωράμε.

Είναι αυτό που λέγαμε προεκλογικά, ότι θα έπρεπε οι υποψήφιοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να μας πουν τι προγράμματα έχουν, που συγκλίνουν καθώς ουσιαστικά πορευόμαστε χωρίς μπούσουλα στο δρόμο μιας τουριστικής ανάπτυξης που γίνεται άναρχα και ολοένα ρίχνει το επίπεδο των τουριστών και αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί και στο Μεγανήσι, όταν η ανάπτυξη γίνεται ανεξέλεγκτα χωρίς όρους και κανόνες.”

Ο Γιώργος Γαβρίλης εκτίμησε ότι το θέμα των απορριμμάτων ήταν και ο λόγος σύμπραξης του Χαράλαμπου Καλού με τον Θεόδωρο Σολδάτο, καθώς είναι τόσο δύσκολο αυτό το πρόβλημα, τόσο μη αντιμετωπίσιμο που θεώρησε ότι θα ήταν καλό – και έτσι είναι πράγματι – ότι δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του αυτό το βάρος, όντας άπειρος και μη έχοντας την πλειοψηφία  στο δημοτικό συμβούλιο.

“Προτίμησε να συνεργαστεί με τον Θεόδωρο Σολδάτο, γιατί από την κυβέρνηση θέλουν να περάσουν την κυβερνητική γραμμή, να συνεχιστεί απρόσκοπτα το κυβερνητικό έργο για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.”

Σχετικά με την επισήμανση του κυρίου Δρακονταειδή στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Prisma 91,6 διότι δεν έχει υπάρξει προγραμματική συμφωνία μεταξύ Χαράλαμπου Καλού και Θεοδώρου Σολδάτου και ότι αυτός δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, είπε ότι η προγραμματική συμφωνία έχει δοθεί από επάνω, το θέμα των απορριμμάτων θα αντιμετωπιστεί συνολικά όπως είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός και πιστεύω ότι η λύση θα είναι μέσω ΣΔΙΤ.

“Ο κύριος Σολδάτος δεν είχε κανένα λόγο να καεί κάνοντας προγραμματική συμφωνία με τον δήμαρχο Λευκάδας, λέγοντας πως αν διαπιστώσει πως δεν τα καταφέρνει θα τον αδειάσει, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να έχει την ευθύνη μιας διαφαινόμενης αποτυχίας.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, χρειάζονται εμπειρία ανθρώπους να δουλεύουν πολύ σκληρά και ο Χαράλαμπος Καλός πολύ φοβάμαι ότι το ξυπνητήρι του το πρωί δεν κάνει θόρυβο για να ξυπνήσει, αλλά του επαναλαμβάνει συνεχώς ότι είναι δήμαρχος, για να το συνηθίσει γιατί δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος, οπότε δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το νησί.

Οπότε επέλεξε να συμπράξει με τον κύριο Σολδάτο ο οποίος έχει μία εμπειρία, έχει ασχοληθεί με τα θέματα του νησιού, ο βουλευτής ανήκει στο ίδιο κόμμα με την κυβέρνηση, οπότε μπορεί κάτι να γίνει.

Από την άλλη ο κύριος Σολδάτος χρειάζεται αυτή τη συνεργασία για να προωθήσει το κυβερνητικό έργο σε όλα τα επίπεδα, στις εξορύξεις πετρελαίου και ότι έρχεται από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση από τη στιγμή που επικράτησε, για αυτό του προσέφερε άνετα χέρι βοηθείας μέχρι ενός ορίου.

Σε βοηθάω αλλά δεν παίρνω πολιτική ευθύνη αποτυχίας, αυτό είναι το νόημα της μη προγραμματικής συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν δικαιούται να κάνει κριτική ο κύριος Δρακονταειδής, από την στιγμή που στήριξε τον κύριο Καλό.

Όταν τον στηρίζεις και ο ίδιος επιλέγει να στηρίξει τον κύριο Σολδάτο, σημαίνει ότι κάπου έκανες κακή επιλογή, ή οτι είσαι ίδιος με αυτούς και δεν το έχεις καταλάβει.”

Αναφορικά  με την  επόμενη μέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε ότι  πρέπει να ξεφύγουμε από πολιτικές του παρελθόντος και τον παλαιοκομμματισμό, από τον οποίον δεν έχουμε ξεφύγει οπότε θα ταλαιπωρούμε και τον εαυτό μας και τον τόπο μας.

“Για μένα όποιος είναι έξυπνο το επόμενο εκλογικό σύστημα που πρέπει να υπάρξει είναι να μπει μία λίστα με τους δημάρχους και άλλη μια με  τους δημοτικούς συμβούλους και ο καθένας μας να επιλέγει ποιον θέλει και ο πρώτος να βγαίνει δήμαρχος και από την άλλη οι πρώτοι  σύμβουλοι να πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο και να ξεφύγουμε από τον παλαιοκομματισμό, διαφορετικά θα είμαστε μέσα στο “βούρκο” και τη “λάσπη”  συνέχεια.”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *