Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Συνέντευξη μετά την την επανεκλογή του στο δήμο Μεγανησίου παραχώρησε στον Prisma 91,6 ο Παύλος Δάγλας.

Ο κύριος Δάγλας ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν, όλον τον κόσμο που στάθηκε τόσο δίπλα του, όσο και στην παράταξή του, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη επιτυχία.

Ο ίδιος υπογράμμισε την αντίθεσή του στο σύστημα της απλής αναλογικής, χαρακτηρίζοντας το άδικο, λέγοντας ωστόσο ότι την πρώτη Κυριακή η παράταξη του σημείωσε μια τεράστια επιτυχία, ενώ τη δεύτερη Κυριακή υπήρξε μία μετακίνηση ψηφοφόρων προς την κύρια Καββαδά και για αυτό είχαμε αυτό το οριακό αποτέλεσμα που για εμάς ήταν επιτυχία.

Στο ερώτημα αν υπήρξε κάποια υπόγεια συμφωνία στο να στηριχθεί η κυρία Καββαδά, ο κύριος Δάγλας ανέφερε ότι η γραμμή της τρίτης παράταξης ήταν το λευκό, αφήνοντας τους ψηφοφόρους να κινηθούν ελεύθερα, “το τι μπορεί να συνέβη δεν το γνωρίζω, η ουσία είναι όμως ότι είμαστε νικητές.”

Ο κύριος Δάγλας εκτίμησε ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχει περιθώριο συνεργασίας, αυτό πρέπει να γίνει αναγκαστικά, καθώς στο προσεχές μέλλον θα πρέπει να πάρουμε πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του Μεγανησίου.

Ο κύριος Δάγλας είπε ότι έχουμε ζήσει στο πετσί μας την απλή λογική, για αυτό και ήμουνα κάθετα αντίθετος αυτό το σύστημα. Ο καθένας μπορεί να κρυφτεί πίσω από την θέση του και να πει ένα αστείο όχι, βέβαια η κοινωνία του Μεγανησίου καταδίκασε αυτή τη στείρα αντιπολίτευση και για αυτό έδωσε στην παράταξή μας αυτή την ευρεία πλειοψηφία.

“Θα πρέπει να υπάρξει συναινετικό κλίμα από όλους μας, εμείς πήραμε το μήνυμα της κοινωνίας, ελπίζω τα νέα πρόσωπα στο δημοτικό συμβούλιο με έχουν συναινετική διάθεση καθώς στιγμή έχουμε 600.000, έργα 800-900 χιλιάδων ευρώ, αναμένεται 1,5 εκατ να πέσει το Μεγανήσι, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προϋπολογισμό, τα σκουπίδια είναι σε εξευτελιστική κατάσταση και όλα αυτά σκόπιμα για να μπορούν κάποιοι να κάνουν την προπαγάνδα τους, να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία με μπλουζάκια επάνω στο σκουπιδότοπο.

Ευχαριστώ πολύ τον λαό του Μεγανησίου που τους τιμώρησε. Ελπίζω να αλλάξουν μυαλό, εμείς θα φέρουμε και πάλι τον προϋπολογισμό, είναι αδιανόητο να θέλουν κάποιοι το κακό του τόπου, η κοινωνία αποφάσισε, με εξέλεξε δήμαρχο, πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις, δεν μπορούν κάποιοι να συνεχίσουν με το ίδιο μυαλό.

Όπως είπε πρέπει να υπάρχει τόλμη, πρέππει να παρθούν τολμηρές αποφάσεις, εμείς τις πήραμε και τις επιβράβευσε η κοινωνία.

Για τι συνεργασίες του νέου δημοτικού συμβουλίου ο Παύλος Δάγλας, είπε ότι η κυρία Αργύρη τον συνεχάρη, ακόμα ωστόσο περιμένει το τηλέφωνο της κυρίας Καββαδά, λέγοντας ότι υπάρχει χρόνος να καθίσουμε να συζητήσουμε, είμαστε ανοιχτοί σε όλους και σε όλα για το καλό του τόπου μας.

“Προτεραιότητα είναι όμως να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, να ανοίξει ο δήμος καθώς δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε χαρτί για φωτοτυπίες και έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, κινδυνεύουμε να χάσουμε τα έργα από το Φιλοδημο, ένα έργο 200 χιλιάδων ευρώ από την περιφέρεια, το τεχνικό μας πρόγραμμα έχει μείνει πίσω και μέχρι το Σεπτέμβρη έχουμε χρόνο να συζητήσουμε,”

Ελπίζω κάποιοι να ξυπνήσουν και να καταλάβουν κάποια πράγματα, καθώς η ιστορία μη ψήφισης του προϋλογισμού, επαναλαμβάνεται τα τελευταία τρία χρόνια και βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για να λειτουργήσει ο δήμος, καθώς με το φιλότιμο των υπαλλήλων και των εξωτερικών συνεργατών.

“Δεν υπολογίζουν κάποιοι καθόλου μπροστά στο προσωπικό του συμφέρον τίποτα, ωστόσο αν χαθούν χρηματοδοτήσεις ο δήμος θα στραφεί εναντίον τους, καθώς κινδυνεύει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, δεν μπορεί να συνεχιστεί η εργολαβία και όλα αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα.”

Εμείς θέλουμε να δούμε καλή διάθεση για το Μεγανήσι και όρεξη για δουλειά, εγώ αντιστάθηκα σε εκβιασμούς από οπουδήποτε και αν προήλθαν ακόμα και από τη δική μου παράταξη και με την ίδια λογική θα συνεχίσω και τώρα.

Ο κύριος Δάγλας ανέφερε ότι οι συμπολίτες του εκτίμησαν το έργο της δημοτικής αρχής, το ότι παρουσιάστηκε απλά στον κόσμο, επίσης είχαμε έναν εξαιρετικό συνδυασμό σε πρόσωπα, με νέα παιδιά καταξιωμένα ποθ υπερασπίζονται τις αξίες της παράταξης, ενώ το πρόγραμμά μας ήταν βατό, όλα αυτά τα εκτίμησαν οι συμπολίτες μας και μας τίμησαν για άλλη μία τετραετία.

Ωστόσο σε όλη αυτή την προσπάθεια και πρώην συνεργάτες του από την θητεία που έχει τώρα το συμβούλιο αλλά και από απέναντι μας έκαναν έναν τρομερό, χυδαίο πόλεμο, τον οποίον δεχτήκαμε ιδιαίτερα τρεις μήνες πριν από την προεκλογική περίοδο. Με λάσπη, ψέματα, , δεχτήκαμε απειλές, έγινε μία πρωτοφανής κατάσταση στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Μεγανησίου, εμείς όμως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, δεν απαντήσαμε σε τίποτα, βασιστήκαμε στο έργο μας, το πρόγραμμά μας και στα πρόσωπα που είχαμε στο συνδυασμό μας, για αυτό και ευχαριστώ τους συμπολίτες μας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *