Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Ο Παύλος Δάγλας επανεκλέγεται στο Μεγανήσι. Το “φαινομενο” Καλός στην Λευκάδα

Τιμωρία στα Ιόνια για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Με οριακή διαφορά 21 ψήφων ξανά δήμαρχος Μεγανησίου ο Παύλος Δάγλας. Χρειάστηκε μόνο μια εβδομάδα για να εξανεμιστεί η μεγάλη διαφορά που τον χώριζε από τον δεύτερο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου κ. Αικατερίνη Καββαδά. Διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία αφού δεν υπάρχει ικανοποιητική αντιπροσώπευση τόσο από το Βαθύ, αλλά πολύ περισσότερο από το Σπαρτοχώρι στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ακόμα όμως κι αυτή η μικρή διαφορά ψήφων αποτελεί προσωπική  νίκη του δημάρχου Μεγανησίου.

Στην Λευκάδα έγινε η μεγάλη έκπληξη, από σχεδόν “αουτσάιντερ” ο Χαράλαμπος Καλός κατάφερε αρχικώς να εκτοπίσει τον επί πενταετίας δήμαρχο κ. Κων/νο Δρακονταειδή , αλλά και τον πολλά ύποσχόμενο κ. Κων/νο Γρηγόρη(Φλούδα) και στην συνέχεια όχι μόνο να εκμηδενίσει την διαφορά που τον χώριζε από τον κ. Θοδωρή Σολδάτο , αλλά και και να πάρει ικανοποιητική διαφορά.  Περίπου βέβαιο ήταν ότι όποιος κατάφερνε να έμπαινε ως δεύτερος στον πρώτο γύρο θα ήταν και ο επόμενος δήμαρχος Λευκάδας, αφού κατά την ταπεινή μας άποψη υπήρχε άτυπη συμφωνία μεταξύ τους σχετικά με το τί θα στήριζαν στον δεύτερο γύρο. Μεγάλο ρόλο φαίνεται να έπαιξε και το γεγονός της “εγγύτητας” στην πόλητης Λευκάδας του υποψηφίου δημάρχου.

Στην Περιφέρεια η εκλογή κρίθηκε πολιτικά ,  τιμωρία στην δεξιά πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από τους πρώην ψηφοφόρους του και απόδοση της εξουσίας από τους  imitation στους γνήσιους εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Έτσι η μετάβαση έγινε απολύτως εξηγήσιμη και πολιτικώς πλήρως ομαλοποιημένη. Σαν να αποκαταστάθηκε η πολιτική τάξη!

Όπως όμως και να χουν τα πράγματα, στα χαρτιά ξανά θα γραφτεί ότι ο λαός αποφάσισε… Τώρα με ποια πολιτικά κριτήρια αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Εμμένω όμως στην αρχική μου θέση ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν βρήκε ούτε σ΄αυτήν την εκλογική αναμέτρηση διέξοδο στις κάλπες. Το πως μελλοντικά θα εκφραστεί,  μένει να το δούμε τα επόμενα χρόνια.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ούτε και σ΄αυτές τις εκλογές ξεφύγαμε από τις παθογένειες που ακολουθούν την φυλή μας στις εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 30 χρόνια,  παρά το σκληρό μάθημα  που λάβαμε ως χώρα.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights