Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

Εκπλήξεις στην Λευκάδα αλλά και στο Μεγανήσι ανέδειξαν οι κάλπες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών

Στην Λευκάδα μένει εκτός δεύτερου γύρου ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής. Πρώτος αναδείχθηκε ο Θοδωρής Σολδάτος με ποσοστό 33,20% κερδίζοντας 11 έδρες. Ακολουθεί ο Χαράλαμπος Καλός με 17,37% και έξι εδρες, με διαφορά μόλις 26 ψήφων από τον τρίτο συνδυασμό του μέχρι πρότινος δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή. Ακολουθούν οι  Γληγορης Κωνσταντίνος με 14,38% και 5 έδρες, ο Γιάννης Λιβιτσάνος με 9,77 % και 3 έδρες, ο Ευάγγελος Βεροιώτης με ποσοστό 5,68 και 2 έδρες.

Στ0 Μεγανήσι θριάμβευσε ο νυν δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας με ποσοστό 41,12% και 6 έδρες, ακολουθούμενος από την κ. Καββαδά Αικατερίνη με ποσοστό 30, 99% (4 έδρες) και την κ. Αργύρη Σοφία με ποσοστό 27,88% και 3 έδρες. Πρόκειται για ένα δημοτικό συμβούλιο που η πλειοψηφία του και πάλι δεν θα ελέγχεται από τον νυν δημαρχο Μεγανησίου, εφόσον επικρατήσει στον δεύτερο γύρο.

Σαφής και καθαρή δεξιά στροφή της κοινωνίας, εκφράστηκε και στις Περιφερειακές αλλά κυρίως στις κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο  όπου η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δειχνει να παγιώνεται στις 10 μονάδες.

Επίσης να σημειώσουμε ότι όπως από καιρό είχαμε προβλέψει μεγάλα ποσοστά αποχής των ψηφοφόρων παρουσιάζονται σε Λευκάδα(53%) και Μεγανήσι (58%). Μεγάλο μέρος της κοινωνίας αποδεικνύει ότι έχει “κοντή μνήμη”, αλλά και σημαντικό είναι εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που πλέον δεν βρίσκει διέξοδο στις κάλπες.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights