Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιανουαρίου 2022

Αναβαθμίζεται η γραμμή που ενώνει το Μεγανήσι με τα Ιόνια Νησιά

Και τον Χειμώνα δύο δρομολόγια  εβδομαδιαίως σχεδιάζει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας σε νέα πρόσκληση για σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση γραμμών του Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  συμπεριέλαβε και την γραμμή των Ιονίων Νήσων

Το υπουργείο καλεί πλοιοκτήτες/πλοιοκτήτριες εταιρείες, για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας ενός (01) έως πέντε (05) ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών που περιλαμβάνονται στον συνημμένο στην παρούσα πίνακα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις που περιγράφονται σε αυτόν.

Για την γραμμή των Ιονίων που περνάει από το Μεγανήσι  αναζητείται:

Α. Ένα (01)Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. Β. Το πλοίο να πληροί κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω στοιχεία: (α) Να έχει μεταφορική ικανότητα 300 (χειμώνα) – 500 (θέρους) επιβατών.

(β) Να έχει επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση Φ/Γ οχημάτων τουλάχιστον 400 τ.μ.

(γ) Να έχει ολικό μήκος 75 μ.

Μάλιστα αφετηρία δεν θα έχει πλέον την Κέρκυρα αλλά την Ηγουμενίτσα. Θα εκτελεί δύο δρομολογια τον Χειμώνα και τρία το Καλοκαίρι. Για το θέμα έχουμε ξαναναφερθεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για το νησί μας και αποδεικνύει ότι οι κόποι μας να ενταχθεί το Μεγανήσι στην γραμμή μόνο χαμένοι δεν πήγαν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Διάβημα του βουλευτή Λευκάδας κ. Θ. Σολδάτου και 12 συναδέλφων του για την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων

Την αντίθεσή του, για  την ενδεχόμενη ρύθμιση να ενταχθούν υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ, οι έχοντες εμπορική δραστηριότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *