Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Αθωώθηκαν στο Αγρίνιο οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που κατηγορήθηκαν για εκβιάση επιχειρηματία στη Λευκάδα

Πριν από λίγες ημέρες εκδικάστηκε στο Αγρίνιο μία υπόθεση που είχε απασχολήσει τις Αρχές τον Φεβρουάριο του 2013, όταν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών συνελήφθησαν στη Λευκάδα κατηγορούμενοι από Αιτωλοακαρνάνα επιχειρηματία για χρηματισμό. Τελικά οι δύο υπάλληλοι αθωώθηκαν πρωτόδικα καθώς δεν υπήρχε υλικό που να αποδείκνυε εμπλοκή τους σε όσα τους καταλογίζονταν.

Οι δύο υπάλληλοι έμειναν εκτός υπηρεσίας τα τελευταία έξι χρόνια και υπέστησαν διαπόμπευση λόγω των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν, έπειτα από καταγγελία που είχε κάνει τότε ο γνωστός Αιτωλοακαρνάνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στη Λευκάδα και την περιοχή της Βόνιτσας.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας πλέον εκτίει ποινή φυλάκισης για απάτες και άλλα αδικήματα.

Όπως ανέφερε τότε η ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο ελεγκτές είχαν συλληφθεί, κατηγορούμενοι για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος του 57χρονου τότε επιχειρηματία. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο επιχειρηματίας, του απαιτούσαν εκβιαστικά 15.000 ευρώ για να διευθετήσουν ευνοϊκά κάποιες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.

Οι δύο ελεγκτές είχαν συλληφθεί σε καφετέρια στην Λευκάδα, έπειτα από προσυνεννοημένη συνάντηση με τον επιχειρηματία ο οποίος τους κατήγγειλε και έπειτα από τις απολογίες τους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Έπειτα λοιπόν από έξι χρόνια ήρθε η δικαίωση με την ομόφωνη αθώωση τους καθώς όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος ενός εκ των δύο ελεγκτών, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δεν υπήρχε υλικό που να αποδείκνυε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν υπεύθυνοι για όσα τους καταλόγιζαν.

ΠΗΓΗ:agriniopress.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights