Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Μαΐου 2021

Στον δήμο μετατάσσονται οι υπάλληλοι “Βοήθεια στο σπίτι” και στο Μεγανήσι

 Άγνωστο ακόμα το καθεστώς πληρωμής τους αλλά και η σχέση εργασίας τους

Έντονη κριτική ακούστηκε στο τελευταίο Δημοτικο Συμβούλιο σχετικά με την ανευθυνότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε το ζήτημα της μονιμοποίησης των υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, κι επάνω στην πρεμούρα για αντιπολίτευση ουδείς ασχολήθηκε με την ουσία της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατ΄αρχάς  από τις τέσσερις θέσεις του προγράμματος μόλις τρεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μονιμοποίησης δηλαδή μία θέση  νοσοκόμου και δύο θέσεις οικογενειακού βοηθού. Για το μεταβατικό διάστημα θα συνεχίσουν να υπάγονται και να πληρώνονται από την ΚΟΙΔΕΜ, για το διάστημα μετά, το καθεστώς εργασίας και πληρωμής τους  παραμένει άγνωστο, αφού ως γνωστόν θα έχει παρέλθει και η προεκλογική περίοδος που εξ ορισμού “φουσκώνει” τις προσδοκίες.

Έτσι θα δημιουργηθεί μία νέα γενιά “ομήρων” εξαρτημένης εργασίας που είτε θα επιβαρύνουν τον  προϋπολογισμό των εύπορων δήμων είτε οι “φτωχοί”  δήμοι  των συναινετικών δημοτικών συμβουλίων πλέον θα τους απολύσουν ελαχιστοποιώντας τυχόν αντιδράσεις  κάτω από την οικονομική ασφυξία που  τους επιβάλλεται , λόγω των περικοπών της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Ωσότου λοιπόν πέσει η φάκα, χαρείτε το τυράκι!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *