Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

Μια απάντηση στις αναφορές στο meganisinews σε ραδιοφωνική συνέντευξη

Mundus vult decipi, ergo decipiatur

Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι πρόσκαιρης  “εξουσίας” , όντας άμαθοι κριτικής και πολιτικού πολιτισμού,  σηκώνουν το δάχτυλο και με δείχνουν διότι υπηρετώ κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο την προσωπική  μου γνώμη. Δεν φοβάμαι, δεν απειλούμε είμαι ήδη εκ φύσεως κοντός, “κοντύτερος” δεν γίνομαι.

Για την δημιουργία  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κυρίως αντιδρούν και σήμερα οι ψαράδες, διότι από αφέντες στον τόπο τους μετατράπηκαν σε μία νύχτα δούλοι.Το ότι χαλάνε τα σχέδια  φαίνεται στην ανάρτηση που κάναμε εδώ , όπου στα τιμολόγια δεν υπάρχει ειδική κατηγορία για τους ψαράδες. λχ συγκεκριμμένα αλιευτικά σκάφη.  Με αποτέλεσμα να είναι έρμαια στις ορέξεις των διοικήσεων των Λ.Τ για τι θα βαρύνει ένα αλιευτικό σκάφος,θεωρείται μικρό σκάφος, παραδοσιακό,  επαγγελματικό ή ιδιωτικο. Η μοίρα των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων είναι όταν θα γίνουν λειτουργικά να παραδοθούν με τις μαρίνες στους ιδιώτες. Τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία έχουν εντολή να συμπεριλάβουν στις τάξεις τους όλα τα λιμάνια της χώρας. Δεν αποτελεί κατόρθωμα καμιάς Δημοτικής Αρχής , κανενός Δημάρχου, μνημονιακή υποχρέωση  για να καταλαβαινόμαστε. Αυτό δεν σημαίνει αυτονόητα ότι εγώ είμαι υπερ της σημερινής κατάστασης, θεωρώ ότι τα έσοδα από τα λιμάνια του Μεγανησίου πρέπει να πηγαίνουν για την βελτίωση των λιμανιών του Μεγανησίου κι όταν θα είναι σε ικανοποιητική κατάσταση να ενισχύουν τον προϋπολογισμό προς όφελος όλων.

Το ότι αντιδρούν οι ψαράδες το κατάλαβε και ο Λιμενάρχης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κι όσοι βρεθήκαμε στην συγκέντρωση , μόνο ο δήμος  δείχνει να μην κατάλαβε. Βέβαια θα ήθελα να δω την αντίδραση εάν   αύριο το πρωί  πάει κάποιος έξω από τα σπίτια των κάθε λογής “οφισιουχων” και τους πει ξέρετε παιδιά σήμερα θα πάτε στο δημοτικό πάρκινγκ και θα πληρώσετε πχ 10 ευρώ το μήνα και μεθαύριο που θα τα πουλήσουμε σε ιδιώτες 50 ευρώ το μήνα. Θέλω να πω όλοι έχουν γνώμη για τα “χαράτσια”  όσο δεν ακουμπάνε την δική τους τσέπη.

Για το ΕΣΠΑ θα ήθελα να πώ ότι εγώ αντλώ στοιχεία από την επίσημη σελίδα του Υπουργείου, πολύ ευχαρίστως πάρτε το link εδώ και διαψεύστε το Υπουργείο, δεν γράφω ότι μου κατέβει κι αν γράφω είναι γιατί σιχαίνομαι τις ” μπούρδες¨Θέλω χειροπιαστά πράγματα. Το τι θα κάνει ο κάθε Περιφερειάρχης, Δήμαρχος , αιρετός για να παρατείνει, επεκτείνει, ν΄αλλάξει κάποιο δεδομένο μπορεί εάν θέλω να το καταγράψω στις καλές προθέσεις, δεν αποτελεί όμως κάτι χειροπιαστό. Ακόμα και η ένταξη στο ΕΣΠΑ δεν μου λέει  τίποτε.

Βοηθά τα προεκλογικά λόγια που εμένα τουλάχιστον δεν μου χαϊδεύουν τ΄αυτιά. Από την ένταξη έως την υλοποίηση υπάρχει τεράστια απόσταση.

Να υπενθυμίσω ότι τα σκουπίδια στο Μεγανήσι  είχαν ενταχθεί στο 2007-20014. Έχουμε  2019, έχουμε 70.000 ευρώ μεμβράνες άχρηστες  κι ένα σκουπιδότοπο ακόμα γεμάτο σκουπίδια. Πόσο δύναται να ωραιοποιήσει κανείς μια τέτοια κατάσταση; Κι αύριο πρωί να ξεμπλοκάρουμε δια μαγείας , ποιος θα καλύψει την ζημιά του εργολάβου;

Θα έπρεπε κι εδώ και στην Λευκάδα να είχαμε τελέιώσει με τα παλιά έργα ΕΣΠΑ και να  συζητούσαμε έργα  για μετά το 2020, όπου τα κάθε λογής λεγόμενα “προγράμματα-γέφυρες” θα καταρρεύσουν σαν το γιοφύρι της Άρτας , αφού αλλάζουν σχεδόν όλα  χρήματα και προϋποθέσεις ένταξης σε προγράμματα.

Δεν το συνεχίζω ‘άλλο αυτά με αφορούσαν σε αυτά απάντησα, για τα υπόλοιπα  υπάρχουν δύο υποψήφιοι κι ας διαταυρώσουν τα ξίφη τους με τον νυν, γιατί όπως έχω δηλώσει δεν θ΄ανακατευθώ ενεργά στις εκλογές υπερ η κατά κανενός υποψηφίου αφού ιδεολογικά δεν με καλύπτουν, ωστόσο όταν και όποιος μου “πετά το γάντι” δεν θα μένει αναπάντητος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights