Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Φεβρουαρίου 2021

Καταπατημένο και το 1/4 του οικοπέδου των κατασκηνώσεων στου Πασά

Τι αποκαλύφθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες  Λευκάδας

Με αφορμή την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας αμέσως μετά τα Χριστούγεννα σχετικά με  δημοτική έκταση στην περιοχή Βρύση Πασά επισκέφθηκαν την περιοχή μηχανικοί του Δήμου και της Περιφέρειας προκειμένου να αποτυπώσουν σε τοπογραφικό διάγραμμα το μέγεθος της διαφιλονικούμενης  έκτασης που ο δήμος Λευκάδας θα διεκδικήσει από ιδιώτη, ο οποίος σύμφωνα με το  κτηματολόγιο  φαίνεται ως ιδιοκτήτης.

Στο τοπογραφικό διάγραμμα επιχειρήθηκε η πλήρης αποτύπωση της περιοχής συμπεριλαμβανομένου και του οικοπέδου των κατασκηνώσεων , ιδιοκτησίας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(πρώην Γεωργίας). Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει σ΄ εκκρεμότητα αίτημα του δήμου Λευκάδας για την παραχώρησή του για αξιοποίηση. Αφορμής λοιπόν δοθείσης και για μελλοντική χρήση επιχειρήθηκε επαλήθευση παλαιότερου τοπογραφικού με σημερινές συντεταγμένες.

Κατά την διαδικασία προέκυψε ότι το νέο τοπογραφικό υπολείπεται του αρχικού κατά  επτά ολόκληρα στρέμματα, αρχικώς το οικόπεδο ήταν εμβαδού 29 στρεμμάτων και σήμερα μόλις μετά βίας  βρέθηκε 22. Μάλιστα ένα από τα γειτονικά οικόπεδα έχει ήδη οικοδομηθεί  προφανώς εις βάρος των κατασκηνώσεων.

Για το ζήτημα έχει ενημερωθεί ήδη το Υπουργείο κι αναμένουμε αντίστοιχη ενημέρωση από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Στέφανο Σαμοϊλη, για το συγκοινωνιακό πρόβλημα σε Κάλαμο και Καστό

 Προς τους κ.κ. Υπουργούς –          Ναυτιλίας και Αιγαίου –          Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Θέμα: Να επιλυθεί άμεσα, το σοβαρό συγκοινωνιακό […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *