Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Απριλίου 2025

Οδεύουμε προς εκλογές χωρίς ν’ αρθρώνεται ξεκάθαρη πολιτική πρόταση από τους υποψηφίους

Οφείλουν να μας ξεκαθαρίσουν οι υποψήφιοι πως ονειρεύονται την Λευκάδα μετά από μια δεκαετία

Σχολιασμό της τοπικής επικαιρότητας έκανε στον Prisma 91,6 ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews Γιώργος Γαβρίλης.

Όπως ανέφερε οδεύουμε προς εκλογές και δεν ακούμε πολιτικό λόγο και πολιτικές απόψεις.

Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων δεν βγαίνουν να κάνουν παρεμβάσεις, δεν παρουσιάζουν προγράμματα και αυτό είναι πρωτόγνωρο στα αυτοδιοικητικά και όχι μόνο δρώμενα της Λευκάδας τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη στιγμή κινούμαστε στο σκοτάδι, λες και υπάρχει μία και μόνο πρόταση για τη Λευκάδα, η οποία δεν είναι και ξεκάθαρη για το ποια κατεύθυνση πάμε.

Θέλουμε μία Λευκάδα όπου στην στεριά η  οικιστική της ανάπτυξη θα επεκτείνεται χωρίς διακριτά όρια από την Πόλη έως το Νυδρί  με μια γέφυρα που θα την ενώνει με την Αιτωλοκαρνανία ως ενιαίο τοπίο χωρίς νησιωτικό χαρακτήρα και με τις ακτές τις από το δίαυλο έως το Βλυχό να έχουν μετατραπεί σε μία απέραντη μαρίνα σκαφών κι ανάπτυξη του γρήγορου φθηνού φαγητού της τηγανητής πατάτας , των χάρμπουγκερ και της Coca-Cola  ή θέλουμε ποιότητα ζωής  πρώτα για τους μόνιμους κατοίκους και κατ΄επέκταση και για τους επισκέπτες;

Πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, έχουν αλλάξει, φέρνοντας για παράδειγμα την γέφυρα της Λευκάδας.

“Αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα, είναι ότι είχε προγραμματιστεί να μην  γίνει όπως είχε συμφωνηθεί, με παράλληλη δημιουργία Μαρίνας Μέγα σκαφών, γιατί αυτό είχε ακυρωθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει αυτή η απόφαση, καθώς αν έχει συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσει από δημοτικό συμβούλιο κάτι που μέχρι σήμερα  δεν έχει συμβεί.

Η εισήγηση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου στις 10 Μαρτίου του 2015, σχετικά με την υποθαλάσσια ήταν ν΄αναζηηθούν άλλες λύσεις στην σύνδεση της Λευκάδας με την Αιτωλοκαρνανία.

Πρέπει να μάθουμε ποιες παρατάξεις θέλουν την υποθαλάσσια και ποιες είναι αυτές που δεν τη θέλουν, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Λευκάδας που δεν επιθυμεί την υποθαλάσσια και με τα τελευταία δεδομένα δεν έχει αντιπροσώπευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμα και η παράταξη του κυρίου Δρακονταειδή πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποια λύση είναι, κάτι που δεν έχει συμβεί, καθώς και από άλλες παρατάξεις, γιατί  αυτές οι  εξαγγελίες  έφεραν στο δημαρχιακό θώκο τον κύριο Δρακονταειδή.

Το ίδιο συμβαίνει και για την ενοικίαση του Αβλέμονα, καθώς ξαφνικά ήρθε μία απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο Μεγανησίου, χωρίς καμία προσυνεννόηση, για την ενοικίαση του, αφού ως γνωστόν  είναι μέτοχος και ο Δήμος Μεγανησίου με ποσοστό 6%.

Η δημοτική αρχή επέλεξε ένα δρόμο να συζητήσει μόνη της το θέμα και δεν ελήφθη  υπόψιν τυχόν  αρνητική απόφαση του δήμου Μεγανησίου.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο του Μεγανησίου αποφάσισε αρνητικά, όταν του έστειλαν ένα έγγραφο ότι αποφάσισαν να νοικιάσουν  τον Αβλέμονα για 10 χρόνια, για υδατοκαλλιέργειες.

Δεν είχε υπάρξει συννενόηση  για να δούμε τι θα γίνει, απλώς ζητήθηκε  η συναίνεση του Μεγανησίου για να νοικιαστεί σε ιδιώτη.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει ένα θέμα με το δημοτικό λιμενικό ταμείο Λευκάδας, καθώς τα λιμάνια του Μεγανησίου από το Σεπτέμβρη με ΦΕΚ πέρασαν στο δημοτικό λιμενικό ταμείο Λευκάδας το οποίο από το 2014 είναι διαδημοτικό.

Υπάρχει ένας φόβος στο Μεγανήσι, ότι εφόσον θα το διαχειρίζεται Λευκάδα και έχει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο, ότι δεν θα παίρνονται και οι καλύτερες αποφάσεις.

Μάλιστα οι αλειείς στο Μεγανήσι φοβούνται με τα νέα δεδομένα για τα λιμάνια,καθώς  στα συνοδά έγγραφα όπως δήλωσε ο πρόεδρος των αλιέων, στα τοπογραφικά δεν αναφέρεται πουθενά  ο χαρακτηρισμός αλιευτικό καταφύγιο.

Πριν που τα λιμάνια ήταν αλιευτικά, οι ψαράδες είχαν το χώρο τους για να βάζουν τις βάρκες τους.

Φοβούνται τώρα οι ψαράδες μήπως το δημοτικό λιμενικό ταμείο, τους μεταφέρει σε άλλο χώρο, ο οποίος για αυτούς δεν είναι παραδεκτός καθώς εκεί που είναι σήμερα έχουν τα σπίτια και τις αποθήκες τους.

Επίσης φοβούνται ότιθα βρίσκονται σε μια διαρκής μετακίνηση αφού δεν έχουν προκαθορισμένο χώρο, ζητώντας να καλυφθούν νομικά, καθώς μπορεί αυτή τη στιγμή τα δημοτικά λιμενικά ταμεία να είναι δημοτικά, είναι όμως ανώνυμες εταιρείες και μετά Master Plan που δημιουργούνται για την εκμετάλλευσή τους, μπορεί κάποια στιγμή να έρθει ένας ιδιώτης ν΄αναλάβει την πλειοψηφία και το management αυξάνοντας το “μικρό”  τίμημα που πληρώνουν  συγκρινόμενο με εκείνο ενός γιοτ και ζητάνε μία νομική κάλυψη.

Τέλος ανέφερε ότι στις 4 Δεκέμβρη του 2018, συνεδρίασε η επιτροπή Δημοσίων κτημάτων στην Αποκεντρωμένη η οποία εξαίρεσε κάποια κτήματα, δίνοντας την κυριότητα στο δήμο Λευκάδας.

“Θα θέλαμε να μάθουμε, τι έχει γίνει με τα υπόλοιπα κτήματα, να θεωρήσουμε ότι πηγαίνουν στο Υπερταμείο; Καλό θα ήταν να υπήρχε μία απάντηση σε αυτό το θέμα.”

 

Σύντομος σύνδεσμος άρθρου: https://meganisinews.eu/post/2d9v
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights