Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Οκτωβρίου 2021

“Φρένο” στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων ζητούν οι γιατροί

Φωτ. voria.gr

Την έντονη αντίθεσή τους ως προς τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων εξέφρασαν οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας.
Αν γίνουν οι συγχωνεύσεις που έχουν προγραμματιστεί «θα θρηνήσουμε θύματα» , τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους Δ. Βαρνάβας , «καθώς οι άνθρωποι που θα αρρωσταίνουν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται εγκαίρως για τις πρώτες βοήθειες σε κοντινά σε αυτούς νοσοκομεία».

Απαιτείται, τόνισε, η πρόσληψη 6.500 γιατρών, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα υγείας. Τα μεγαλύτερα κενά προσωπικού, όπως είπε, καταγράφονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών.

Όπως σημείωσε, «κενά παρατηρούνται σε κρίσιμες ειδικότητες γιατρών, όπως η παιδιατρική, η καρδιολογία, η ορθοπεδική, η αναισθησιολογία, η χειρουργική, η παθολογία, η ακτινολογία, η μικροβιολογία, η μαιευτική και η οφθαλμολογία».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιατρών Ελλάδος τόνισαν ότι σήμερα υπηρετούν 12.353 γιατροί στα νοσοκομεία και 3.073 στα Κέντρα Υγείας και εξήγησαν ότι για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες χρειάζονται 3.500 ειδικευμένοι και 1.100 ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία και άλλοι 400 στα κέντρα υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Στάθης Τσούκαλος, είπε ότι ο υπουργός Υγείας δε λέει την αλήθεια, δεν γνωρίζει το αντικείμενο και χρησιμοποιεί αμφιβόλου ικανότητας συμβούλους και πρόσθεσε πως «την ίδια ώρα, δεν κουβεντιάζει με αυτούς που λειτουργούν το ΕΣΥ».

ΠΗΓΗ : newstoday.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *