Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Φεβρουαρίου 2021

Kλεισθένης : Η κοροϊδία κι ο εμπαιγμός των μικρών νησιών συνεχίζεται

Αποχή από τις Περιφερειακές Eκλογές η μόνη διέξοδος διαμαρτυρίας

Και  ο “Κλεισθένης”  όπως κι ο “Καλλικράτης”  δεν προβλέπουν παρά τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες την υποχρεωτική εκλογή  Περιφερειακού Συμβούλου από τα μικρά νησιά των νησιωτικών περιοχών της Περιφέρειας.

Έτσι με το εκλογικό σύστημα που ισχύει σήμερα καθιστά ανέφικτη , έως αδύνατη την εκλογή Περιφερειακού Συμβούλου από μικρά νησιά ,εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού ψηφοφόρων που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, με το δικαιολογητικό ότι εάν αυτό συνέβαινε θα ήταν εις βάρος της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος.

Ωστόσο δεν αναζητήθηκε καμία άλλη λύση για την δημοκρατική εκπροσώπηση των μικρών νησιών στα Περιφερειακά Συμβούλια, ενδεχομένως αυτό της συμμετοχής αλλά του μη δικαιώματος  ψήφου.

Μοναδική ευκαιρία για να αποδείξει “εν τοις πράγμασι”  την βούλησή της προς αυτή την κατεύθυνση σχετικά προς το Μεγανήσι είχε η ΠΙΝ, μικροκομματικοί  όμως λόγοι και προσωπικά πείσματα  την περιόρισαν να κάνει την διαφορά , έστω και για σύντομη χρονική περίοδο που θα σηματοδοτούσε όμως μια διαφορετική αντίληψη για την αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο ότι θα μας έκαναν “ως χάρι” οφείλουμε να το διεκδικήσουμε νομοθετημένο θεσμικά. Ουδείς και σε καμία Περιφερειακή  Παράταξη να μην βρεθεί υποψήφιος, ουδείς να μην βρεθεί να ψηφίσει στην κάλπη για τις Περιφερειακές Εκλογές, ωσότου το Μεγανήσι αποκτήσει διακαίωμα σε Περιφερειακό Σύμβουλο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *