Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Αποχαρακτηρίστηκαν “εν μία νυκτί” τα αλιευτικά καταφύγια σε Βαθύ και Σπήλια

Με τα  ΦΕΚ Οκτωβρίου όπου εξομοιώθηκαν οι Χερσαίες Ζώνες Λιμένα σε Αθερινό, Σπήλια και Βαθύ και την ένταξή τους στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας- Μεγανησίου AE

Το meganisinews  έχει ήδη αναφερθεί με  το άρθρο “Προχωράει το ξεχασμένο σχέδιο “Νηρηίδες” και η παράδοση των λιμανιών Λευκάδας και Μεγανησίου”  (δείτε εδώ για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν τα Λιμενικά Ταμεία Α.Ε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Στα “κάγκελα” ανέβηκαν οι ψαράδες

Όπως ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο των Αλιέων Μεγανησίου κ. Καλλίνικο Σταύρο τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα παραμονής των αλιευτικών σκαφών στα λιμάνια αφού πουθενά στο ΦΕΚ και στα συνοδά  έγγραφα δεν αναφέρεται ο χαρακτηρισμός που μέχρι πρότινος  ίσχυε, δηλαδή αλιευτικοί λιμένες.

Μόλις το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον ίδιο, όπως μας κατήγγειλε, επισκέφθηκε τον δήμο Μεγανησίου στην προσπάθειά του να θέσει θέμα στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου εκεί του “έκλεισαν την πόρτα”, θεωρώντας ότι η ενέργειά του αποτελεί αντίδραση στο αντίτιμο που πρέπει από τούδε και στο εξής να καταβάλει. Ωστόσο ο πρόεδρος των αλιέων μας εξήγησε ότι πρόκειται για καθαρή συκοφαντία γιατί και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να καταβάλλουν όλοι οι ψαράδες το αντίτιμο που τους αναλογεί.

Δεν συμφωνούν  οι  ψαράδες  με τον αποχαρακτηρισμό των λιμανιών,   γιατί θεωρούν  ότι το αμέσως επόμενο βήμα είναι να “εξοβελιστούν” από το λιμάνι και να γίνουν θυσία στις ορέξεις για έσοδα  του Λιμενικού Ταμείου  ΑΕ, οιασδήποτε ιδιοκτησίας και διεύθυνσης δημοσίας πόσο  δε μάλλον  ιδιωτικής (στο εγγύτατο μέλλον).

Τις επόμενες ημέρες  συνέχισε θα γίνει Γενική Συνέλευση όπου οι ψαράδες θα ορίσουν δικηγόρο και θα συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να μπορέσουν ν΄ανατρέψουν την εν λόγω απόφαση , έστω και με τον δήμο Μεγανησίου απέναντι τους!

Επισυνάπτουμε τα  μέχρι πρότινος έγγραφα για  το τι ίσχυε για τα λιμάνια του Μεγανησίου

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *