Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Πέντε κινήσεις φιλοδοξούν να “κόψουν το νήμα” στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές στο Μεγανήσι

Γίνε και συ δήμαρχος μπορείς!

Ελαφρώς “δικαιωμένη” εκ των γεγονότων αποδεικνύεται η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην  αλλαγή της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την  μεταροπή και μετονομασία του “Καλλικράτη” σε   ”Κλεισθένη”.

Όπως περίτρανα αποδεικνύει το Μεγανήσι ακολουθεί κατά πόδας  τα “σημεία των καιρών” κι ενθαρρύνει ακόμα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή  “κοινωνικοποίηση της εξουσίας”  μέχρι του απόλυτου ζητούμενου δηλαδή ένας κάτοικος- ένας εν δυνάμει δήμαρχος, υπερ της προσφιλής συνήθειας των Ελλήνων να κατέχουν αξίωμα  “Προέδρου” τα χρόνια της αφθονίας του “Ορθόδοξου Πασόκ”.

Η αναβίωση του οποίου παίρνει “σάρκα και οστά” με αντιπροσώπευση στο Μεγανήσι τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Εκτός λοιπόν αυτής της υποψηφιότητας , άλλες τέσσερις φιλοδοξούν να βρούν διέξοδο την ημέρα των εκλογών, μάλιστα  οι δύο ως ο γνήσιος   “κλώνος” αυτής .

Μία συνοδεύεται με την σφραγίδα της ΝΔ κι ακόμα μία φιλοδοξεί να γίνει  η “παράταξη της διαμαρτυρίας”

Τέσσερις έχουν βρεί υποψήφιο δήμαρχο και ψάχνουν συμβούλους, μία αναζητεί ακόμα και δήμαρχο και συμβούλους, ονόματα όπως καταλαβαίνετε δεν θα πούμε, ωστόσο η γλώσσα των μαθηματικών δια της  μεθόδου “reductio ad absurdum” καθιστά το συλλογισμό και τα άτομα ολοφάνερα σε όλους!

ΥΓ : Και δεν θέλω πια  ν΄ακούω “μ@λ@κι@ς”, ουδέποτε υπήρξε  αριστερά αλλά και δεξιά στο Μεγανήσι! “Πολιτικός Αχταρμάς” υπήρχε και να τ΄αποτελέσματα!

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

 1. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ¨ζόρι¨τραβάτε εσείς αν οι υποψήφιοι είναι ένας η δύο η πέντε η εκατόν πέντε ;Προς τι ο αφορισμός σας και η φοβία σας αν… ένας κάτοικος είναι ένας εν δυνάμει δήμαρχος όπως λέτε;Μα σε μια κοινωνία και σε μια δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της αυτό ακριβώς πρέπει να συμβαίνει και όχι μόνο στη τοπική αυτοδιοίκηση αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής: κάθε κάτοικος είναι ένας εν δυνάμει άρχοντας όπως ακριβώς συνέβαινε στην αρχαία Αθηνά που δεν υπήρχαν εκλογές με τη σημερινή ένοια αλλά ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορούσε να ΚΛΗΡΩΘΕΊ για να συμμετάσχει στη κυβέρνηση.
  Δεν κατάλαβα δηλαδή ..αν δεν έχω χρηματοδότες,αν δεν ανήκω σε πολιτικά τζάκια αν δεν υπήρξα κομματόσκυλο τότε δεν έχω καμία τύχη αν και μπορεί να είμαι το πιο ηθικό και ικανό άτομο;Αυτά μας φάγανε(αυτά βέβαια περισσότερο για την κεντρική πολιτική σκηνή και λιγότερο για την τοπική αυτοδιοίκηση)
  Όσο για το “reductio ad absurdum” τουτέστιν τη μέθοδο απόδειξης με την “εις άτοπο απαγωγή¨πρέπει να ξέρετε ότι μια σχολή των σύγχρονων μαθηματικών (Η
  ιντουσιονιστική σχολή) την απορρίπτει.
  Αυτά και καλές γιορτές

  1. Ζόρι; Ποιος τραβάει ζόρι;
   Απλή καταγραφή κάνουμε φίλε, απλή ανάλυση και καταγραφή.
   Και για να συνεχίσουμε τον συλλογισμό μας , εφόσον τα κόμματα δεν έπαιξαν καταλυτικό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια(απλώς χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο κατάκτησης της εξουσίας) και εάν συμφωνήσουμε μαζί σας και δεν αποτελούν “διαχωριστικες γραμμές” πλεον , κατά την γνώμη σας τί ήταν εκείνο διαίρεσε την Μεγανησιώτικη Κοινωνία κατά την ρητορική και των σημερινών υποψηφίων που έχουν αναγάγει σε κύριο προεκλογικό τους σύνθημα την επανένωσή της;

   Κι εφόσον δεν υπήρχαν και δεν υφίστανται “κομματικές” γραμμες, τι ήταν εκείνο που δεν άφησε την δημιοργία μιας ενιαίας κίνησης και τότε και τώρα που κατά την γνώμη σας είναι το “προφανές”, αλλά αυτονομούνται πολλές ομάδες ετερόκλητων ατόμων σε πολλές μικρότερες και δεν κατεβαίνει μία ενιαία;

   Εμ, εδώ σε θέλω κύριε Χατζησαλάτα μου; συγνώμη Χατζηπετρή!

   Η απάντηση κι εδώ δίνεται δια της μεθόδου της “reductio ad absurdum”, γιατί τυγχάνει να είμαστε της παλιάς σχολής συμπεριλαμβανομένης και των Μαθηματικών.

   1. Φίλε μου προφανώς δεν κατάλαβες το πνεύμα των λόγων μου γιαυτό και η απάντησή σου είναι …από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα η …άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Θα σου συνιστούσα να με ξαναδιαβάσεις.
    Παρεμπιπτόντως: Μη προσπαθείς να βρεις απάντηση δια της μεθόδου της “reductio ad absurdum” .Αυτή η μέθοδος στηρίζεται στην αρχή” της του τρίτου αποκλίσεως¨ του Αριστοτέλη, ότι δηλαδή μια πρόταση η είναι Αληθής η είναι Ψευδής δεν υπάρχει τρίτο .Αν ξεκινήσω λοιπόν με την υπόθεση οτι είναι Ψευδής και καταλήξω σε άτοπο(σφάλμα) τότε προφανώς είναι Αληθής.Αυτα όλα όμως δεν νομίζω ότι ισχύουν για το Μεγανήσι Εδώ ένα πράγμα μπορεί να είναι (Αληθές)η μπορεί να μην είναι η μπορεί να είναι και να μην είναι η μπορεί να μην είναι και να είναι.
    Με λίγα λόγια με την παλιά σχολή δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη .Εδώ χρειάζονται τα πολύ μοντέρνα Μαθηματικά άντε βάλε και λίγο θεωρία της γενικευμένης σχετικότητας και ..βλέπουμε.Όσο για Αριστερά και Δεξιά αυτές οι έννοιες δεν έχουν νόημα πια.Τις έθαψε και αυτές η μεταπολίτευση.
    Τις Πταίει;Μήπως και εγώ μήπως και εσύ; μήπως και ο …….Χατζηπετρης;
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights