Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2020

Ψάξτε τι κάνουμε λάθος!

Την ώρα που ερημώνουν τα σχολεία του Μεγανησίου, δύο νέες προκάτ αίθουσες  διδασκαλίας στους Παξούς για να καλύψουν τις ανάγκες λόγω της αύξησης του αριθμού των μαθητών!

Οι Παξοί, βρίσκονται 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, σε απόσταση 8 μιλίων από τις Ηπειρωτικές ακτές και 12 μιλίων από την Πάργα. Το Μεγανήσι αντίθετα απέχει μόλις 6 μίλια από την Λευκάδα(5 από Νυδρί). Η έκταση των δύο  δήμων είναι περίπου η ίδια ενώ ο πληθυσμός τους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή διπλάσιος.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που  γίναμε αποδέκτες:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΞΩΝ
Θέμα : Δύο νέες προκάτ αίθουσες επιστρατεύονται για την επίλυση προβλημάτων σε σχολικές υποδομές στους Παξούς .
Μία κατασκευή που αποτελείται από 2 προκατασκευασμένες  αίθουσες, παραδόθηκε σήμερα στο γυμνάσιο -λύκειο Παξών , σε μία προσπάθεια να λυθεί το μείζον πρόβλημα σχολικής στέγης Το γυμνάσιο – λύκειο Παξών αντιμετώπιζε έως σήμερα μεγάλο πρόβλημα στέγασης , καθώς ο μεγάλος αριθμός μαθητών δε μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις
Το θέμα της έλλειψης των αιθουσών είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική κοινωνία χωρίς ουδέποτε να δοθεί λύση .
Παρέμβαση είχε κάνει ήδη από τον Ιανουάριο  του 2017 ο Δήμος Παξών στις κτηριακές υποδομές όπου κατάφερε να παραλάβει τρεις αίθουσες για τις ανάγκες του δημοτικού και τοποθετηθήκαν μέσα στο 2017 .
Η αγορά των δυο αιθουσών επιλύει μεσοπρόθεσμα το πρόβλημα σχολικής στέγης και έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα – δύο μόλις χρόνια- η τοπική κοινωνία είδε να επιλύεται ένα τόσο μεγάλο ζήτημα για την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι αίθουσες σύμφωνα με το Δήμαρχο Παξών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο θα πληρούν όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές, και θα αποτελέσουν ζωτικά στοιχεία για τη λειτουργία των σχολείων μας και ένδειξη σεβασμού στη νεολαία και στους καθηγητές .
Επόμενος στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ηλεκτρολογικές συνδέσεις στις προκάτ αίθουσες , ώστε να την ερχόμενη εβδομάδα να φιλοξενήσουν μαθητές και να κάνουν εκεί το μάθημά τους. Μετά και την εξαγορά των πέντε οικοπέδων -μέσα στο 2017 – στο χώρο πίσω από τα υπάρχοντα σχολεία δημιουργήθηκαν και οι συνθήκες ανέγερσης νέου σχολικού συγκροτήματος.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *