Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Προχωράει το ξεχασμένο σχέδιο “Νηρηίδες” και η παράδοση των λιμανιών Λευκάδας και Μεγανησίου

Με μπροστάρη  το  Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας -Μεγανησίου

Μετά τα σχέδια για Μαρίνα στο Βλυχό, σειρά παίρνουν και τα υπόλοιπα λιμάνια αρχής γενομένης με το λιμάνι της Λευκάδας.

Εγκρίθηκε από το Δ Σ του Λιμενικού  Ταμείου  η µελέτη µε τίτλο «Περιβαλλοντική µελέτη στα πλαίσια της σύνταξης Μελέτης Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης (master plan) λιµένα Λευκάδας», η οποία είναι:  «Με την 447/11-4-2017 σύµβαση ανατέθηκε στο µελετητή , η εκπόνηση και σύνταξη της µελέτης µε τίτλο «Περιβαλλοντική µελέτη στα πλαίσια της σύνταξης Μελέτης Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης (master plan) λιµένα Λευκάδας».

Η µελέτη παραδόθηκε σε έντυπη και ψηφιακή υπογραφή σύµφωνα µε τις συµβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου, ελέγχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία και βρέθηκε πλήρης ως προς τα στοιχεία που περιέχει.

Κάτω από τον γενικό κι αόριστο νόημα  που περικλείεται  στην λέξη “Ανάπτυξη” , απουσίας ουσιαστικής ενημέρωσης ο φυσικός πλούτος της περιοχής λεηλατείται , το περιβάλλον υποβαθμίζεται  και η  τοπική κοινωνία  παραμερίζεται αφού περιορίζεται  νόμιμα   το αναφαίρετό της δικαίωμα να διαβουλεύεται, να προτείνει , να εγκρίνει ή ν΄απορρίπτει    σοβαρά ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν κι εργάζονται.

Το  μέλλον που διαμορφώνεται στην Λευκάδα για το φυσικό περιβάλλον είναι ζοφερό, με την παράδοση του Αυλαίμονα, την “Ανάπτυξη” του λιμανιού  της Λευκάδας , την μαρίνα στο Βλυχό, την δημιουργία της υποθαλάσσιας, την επιβάρυνσης  της χωματερής, της κακής λειτουργίας των βιολογικών , της εξόρυξης των υδρογονανθράκων, των αντιβιοτικών των υδατοκαλλιεργειών, της νέας εποχής άναρχης εκτός σχεδίου δόμησης, της καθημερινής αποψίλωσης των δασών.

Με τα σημερινά δεδομένα τα  προσδοκώμενα οφέλη στην τοπική κοινωνία  είναι μηδαμινά, αφού επ΄ ουδενί οι Λευκαδίτες δεν θα δουν κάποια μείωση των δημοτικών τους τελών, μάλλον βαθύτερα θα βάλλουν στην τσέπη για να πληρώσουν την διαχείριση των σκουπιδιών και να χρηματοδοτήσουν συνεπικουρικά  αυτές τις επενδύσεις που μόνο υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του θ΄αποφέρουν κι ανεπανόρθωτη βλάβη στο περιβάλλον.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ε.Κ. Βόνιτσας-Λευκάδας για Θ. Σολδάτο: “Ο κος βουλευτής (ο 2ος ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ)”. Απάντηση Βουλευτή Λευκάδας: “Αγάντα σύνροφοι εργατοπατέρες”

Πολιτική κόντρα Βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτου με το Εργατικό  Κέντρο Βόνιτσας-Λευκάδας για τα τραπεζοκαθίσματα Η ανακοίνωση του Ε.Κ. Βόνιτσας Λευκάδας: ΔΕΛΤΙΟ  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.