Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Γαβρίλης : “Γίνε και ΄συ δήμαρχος μπορείς”!

Το meganisinews   στο απογευματινό magazino  toυ  prisma  91,6 fm

Χωρίς ουσιαστικές  διαφορές οι προτάσεις των υποψηφίων. Κινούνται αυστηρά στο ίδιο ιδεολογικόπολιτικό πλαίσιο,  με  ασφαλιστικές δικλείδες  κάτω από ένα ασφυκτικά ελεγχόμενο νομικό πλαίσιο με Επίτροπο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Παρατηρητήριο.

Οι αποφάσεις πλέον λαμβάνονται εκτός των ορίων το δήμου κι έρχονται έτοιμες προς  υλοποίηση από άνωθεν.

“Eίτε η παρούσα δημοτική αρχή είναι πολύ επιτυχημένη ώστε να έχουν ζηλέψει την δόξα της οι πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι και θέλουν να την αντικαταστήσουν, είτε έχει ευτελιστεί τόσο το επίπεδο στην πολιτική ζωή του τόπου, που ο καθείς  αναρωτιέται γιατί όχι και εγώ.”

Τις τοπικές εξελίξεις  σχολίασε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisi news Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6.

Αναφορικά με τις πολλές υποψηφιότητες που ακούγονται για το δήμο Λευκάδας, ανέφερε  ότι είτε η παρούσα δημοτική αρχή είναι πολύ επιτυχημένη ώστε να έχουν ζηλέψει την επιτυχία και τη δόξα της και να θέλουν να την αντικαταστήσουν στο δημαρχιακό θώκο, είτε έχει πέσει τόσο πολύ το επίπεδο στην πολιτική ζωή του τόπου, που ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να αδράξει την ευκαιρία και να διεκδικήσει τον Δήμο για άλλους λόγους.

Μία εξήγηση για τις πολλές υποψηφιότητες, είναι ότι πολλοί βλέπουν την θέση του αντιδημάρχου και κάποιοι διεκδικούν με αξιώσεις και τον Δήμο.

Θεωρώ ότι ο κ Σολδάτος για παράδειγμα  δεν έχει βλέψεις να γίνει αντιδήμαρχος, αλλά δήμαρχος Λευκάδας.

Για τους υπόλοιπους πιστεύω ότι διεκδικούν μία θέση αντιδημάρχου, καθώς  κάποτε μία σύνταξη είχε και ένα ύψος, ο άλλος δεν σκεφτόταν να τη χάσει για να γίνει δήμαρχος, τώρα με τις μειώσεις των συντάξεων, τα χρήματα που παίρνουν οι αντιδήμαρχοι έχουν γίνει δελεαστικά.”

Στην  διαπίστωση  ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές γνωστά ονόματα που για δεκαετίες ήταν στο δημοτικό συμβούλιο,  είπε ότι ήταν καιρός για να τους διαδεχτούν καινούργιοι άνθρωποι.

“Ωστόσο δεν γίνεται μόνο για αυτό, αλλά λόγω του καινούργιου νόμου του Κλεισθένη, ο οποίος δεν αφήνει και πολλά περιθώρια κινήσεως στις τοπικές δημοτικές αρχές.

Ο νέος νόμος τους βάζει από έναν επίτροπο, την αποκεντρωμένη διοίκηση, υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, το παρατηρητήριο, δεν σου αφήνει περιθώριο να κάνεις πολλά πράγματα, πρέπει να κινηθείς μέσα στο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Πλέον η αυτοδυναμία έχει καταργηθεί, μία παράταξη δεν μπορεί να διοικήσει το δήμο και όλα αυτά έπαιξαν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις αποφάσεις αυτών των ανθρώπων που είναι συνηθισμένοι διαφορετικά, έτσι προτίμησαν  να αποσυρθούν από την πολιτική ζωή του τόπου.

Δυστυχώς νέοι άνθρωποι δεν ασχολούνται πλέον με τα δημοτικά δρώμενα, η νέα γενιά δεν έχει ετοιμαστεί, υπάρχει ένα κενό, καθώς από τη νέα γενιά διακρίνουμε τον κύριο Γλήγορη και τον κύριο Καλό . Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο και για όσους ανακοίνωσαν ψηφοδέλτιο να το στελεχώσουν.”

Πλέον έχουν εκλείψει τα ιδεολογικά σύνορα, σήμερα κανείς πια  δεν θεωρεί κάτι ιδεολογικό που να χωρίζει τις παρατάξεις που συναντάμε στο δημοτικό συμβούλιο, πλην ΚΚΕ.

Η σημερινή δημοτική αρχή εξυπηρετεί πολύ καλά την κυρίαρχη ιδεολογία που επικρατεί και για αυτό και δεν είδαμε σημαντικές ρήξεις στα δημοτικά συμβούλια.

Οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, δεν δρομολογούνται πλέον εντός νομού, έρχονται από πάνω.

Η κοινωνία έχει απογοητευτεί, προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα, να δει τι θα κάνεις εκλογές, καθώς δεν έχει εμφανιστεί καμία ικανή δημαρχιακή παράταξη πού να φέρει αυτή την ποιότητα της αλλαγής.

Επειδή η παρούσα δημοτική αρχή αντιπροσωπεύει πολύ καλά την υπάρχουσα ιδεολογική κατάσταση, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης μιας δεύτερης παρόμοιας.

Δεν τίθεται θέμα καλύτερης διαχείρισης, καθώς αυτή επιβάλλεται εξ άνωθεν.

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *