Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

“Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω…τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;”

Με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 13 μηνών έκλεισε το Χρηματιστήριο

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 20 εκατ. ευρώ εκ των 52 εκατ. του συνολικού τζίρου της αγοράς διακινήθηκαν από τη μετοχή της Motor Oil, ενώ ο όγκος της αγοράς ήταν σημαντικά χαμηλός. Η αγορά δεν μπόρεσε να απορροφήσει την προσφορά που βγήκε στα τερματικά, με τις όποιες συναλλαγές να γίνονται στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Είναι άλλωστε μια στρατηγική των βραχυπρόθεσμων χαρτοφυλακίων που επιδίδονται το τελευταίο δίμηνο σε ημερήσιες κινήσεις, προκειμένου να καλύψουν τις ζημίες του έτους, σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr, η οποία μάλιστα βλέπει ότι εάν δεν υπάρξει σύντομα κάποιος καταλύτης που να δώσει κάποια ώθηση στην αγορά, τότε η απαξίωση θα διαδεχτεί την επιφυλακτικότητα.

Άλλωστε, πως μπορεί αυτό να αποφευχθεί όταν αναμένεται το επόμενο διάστημα να καθοριστεί και ο χρόνος των εκλογών, όπως δείχνουν και οι κινήσεις της κυβέρνησης εσχάτως. Όπως αναφέρει μάλιστα το Capital.gr σήμερα με το βλέμμα στον προσεχή Μάιο (αν όχι και νωρίτερα) στο κυβερνών κόμμα μόλις έλαβαν θέσεις για την προεκλογική μάχη που θα έχει λίγο από όλα. Το στοιχείο αυτό, παραδοσιακά ανακόπτει κινήσεις που μπορεί να έχουν ρίσκο στην αγορά.

Επίσης, ακόμη και η προοπτική εξόδου της χώρας στις αγορές είναι θολή, παρά τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για την έκδοση ομολόγου. Άλλωστε, ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες της διαφοράς μεταξύ Ιταλίας και Κομισιόν για τον ιταλικό προϋπολογισμό και ότι η προγραμματισμένη επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων καθυστερεί “κάπως” εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Στο ταμπλό τώρα, εκτός από τη Motor Oil, οι απώλειες των Eurobank και Alpha Bank έφτασαν το 7,56% και 7,12% αντίστοιχα, με την Πειραιώς να κλείνει στο -6,85% και τη ΔΕΗ στο -3,32%. Άνω του 2% ήταν η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Βιοχαλκο, Εθνική, ΟΤΕ και Τιτάν.

Οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίο ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Σαράντης, Grivalia, ΟΛΠ και Aegean. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημείωσε η Coca Cola, με τον ΑΔΜΗΕ και τον Φουρλή να κλείνουν στο +2,11% και +2,42% αντίστοιχα.

πηγή

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights