Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Σεπτεμβρίου 2021

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο η πρόταση εκτέλεσης έργου «Αναδιαρρυθμίσεις και αναμορφώσεις κτιρίου Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο)”

Ορίζεται η ΠΙΝ φορέας υλοποίησης  η οποία θα λειτουργήσει ως δικαιούχος του έργου για λογαριασμό του “Όίκου Πρόνοιας Λευκάδας”

Εγκρίθηκε με υπογραφή της Υπουργού Θεανώς Φωτίου  από άποψη σκοπιμότητας η πρόταση εκτέλεσης του έργου «Αναδιαρρυθμίσεις και αναμορφώσεις κτιρίου Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο) και πτέρυγας χρονίως πασχόντων και διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου στον Οίκο Πρόνοιας (Γηροκομείο) Λευκάδας» από το ομώνυμο κοινωφελές ίδρυμα που εδρεύει στην Λευκάδα, στην οδό Ι. Βαλαωρίτου 2, ΤΚ. 31100,

προκειμένου για την υποβολή πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση του εν λόγω έργου (Πράξης) στο Ε.Π. «Ιόνια Νησιά» του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 4 «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) σύμφωνα με τη σχετ. (13) πρόσκληση, και κατά τα οριζόμενα στο σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του εν λόγω φορέα και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα των δύο φορέων, καθώς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

Η επιλεξιμότητα του έργου, όπως προτείνεται, η λειτουργικότητα της υποδομής, η ωριμότητα θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα συστήματα διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014-2020 από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π.  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο προϋπολογισμός του έργου εγκρίνεται κατά μελέτη με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία θα αναλάβει για λογαριασμό του «Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας» (Κύριος του Έργου) να λειτουργήσει ως δικαιούχος του Έργου έναντι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και να ασκήσει τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στο άρθρο 1 του σχεδίου της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας, κ. Δερλερές, για την ανακοίνωση του κ. Σκιαδαρέση για το παρεμπόριο

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας απέστειλε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. μια ανακοίνωση που τιτλοφορείται “Απάντηση του Σωτήρη Σκιαδαρέση για το παρεμπόριο“, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *