Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτία τύπου δήμου Μεγανησίου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες Παρασκευή 12 Οκτωβρίου το απόγευμα στη θέση Κουτάβα έξω από τον οικισμό Κατωμέριου.

Η κινητοποίηση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση. Ρίψεις ύδατος πραγματοποίησαν δύο ειδικά αεροσκάφη (Canadair) καθώς και πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα κατάφεραν να περιορίσουν και στο
τέλος να επιτύχουν τη πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ Χαλικιά Θεόδωρο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας και τον διοικητής της κ Κοντογιάννη Δημήτριο όπως επίσης και όλους τους κατοίκους του Μεγανησίου που πρόσφεραν εθελοντικά τη βοήθεια τους.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου
ΠΑΎΛΟΣ ΔΆΓΛΑΣ

 

************************************************************************************

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Το 2003 ο Δήμος Μεγανησίου αγόρασε το ταχύπλοο σκάφος «ΜΕΝΤΗΣ ΝΛ 286» επί δημαρχίας Βασίλη Σακκά για την διακομιδή ασθενών από το Μεγανήσι.

Όταν αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου διαπιστώσαμε ότι το σκάφος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τόσο στην μηχανή όσο και στην γάστρα του σκάφους. Προσπαθήσαμε με διάφορες επισκευές χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ύστερα από ενέργειές μας έγινε δωρεά νέας μηχανής και αποφασίσαμε να γίνει και ουσιαστική επισκευή του σκάφους από τον κατασκευαστή του. Το σκάφος στάλθηκε τον Ιούνιο στο ναυπηγείο Μπογδάνος στο Κορωπί.

Σας επισυνάπτω την έκθεση του κου Μπογδάνου αλλά και φωτογραφίες τα οποία μαρτυρούν σε τι κατάσταση το παραλάβαμε και πως ακριβώς είναι σήμερα. Το σκάφος πλέον μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που φτάνει τα 42 μίλια την ώρα.

Γι΄αυτό το αποτέλεσμα ευχαριστούμε θερμά την εταιρία ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ η οποία συνέβαλε στην αγορά της νέας μηχανής του σκάφους αλλά και σε 10.000 ευρώ μετρητά τα οποία δόθηκαν στον επισκευαστή για τις επισκευές που προέκυψαν από τον έλεγχο που έγινε στο ναυπηγείο.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου
Παύλος Δάγλας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *