Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

Η Νένα Γαλανίδου συνεχίζει την αναζήτηση “αποτυπωμάτων” των Νεάταρνταλ με ανασκαφική έρευνα στο Κυθρό

Στο Μεγανήσι από  18  ‘εως  31  Οκτώβρη

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ανασκαφική έρευνα στον Κυθρό Μεγανησίου υπό την επιστημονική διεύθυνση της αναπληρώτριας καθηγήτριας ιστορίας και αρχαιολογίας κ. Νένας Γαλανίδου  και με την συμμετοχή σπουδαστών του τμήματος.

Πρόκειται για διεπιστημονικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 2010 στο κεντρικό Ιόνιο Πέλαγος: τα ερωτήματα, το ιστορικό της δραστηριότητας στο πεδίο και τα κύρια πορίσματα. Ο εξαιρετικής ποιότητας πυριτόλιθος, οι υγροβιότοποι και τα καρστικά έγκοιλα αποτέλεσαν τα πρώτα φυσιογεωγραφικά χαρακτηριστικά που προσέλκυσαν την επιστημονική ομάδα σ’ αυτήν την αρχαιολογικά ανεξερεύνητη γωνιά της δυτικής Ελλάδας για να εντοπίσει τα Παλαιολιθικά κατάλοιπά της.

Δεν διαψεύστηκε!

Στο ιδιαίτερο νησιωτικό περιβάλλον της Λευκάδας, αποκαλύπτει  αρχαιολογικά κατάλοιπα από τη δραστηριότητα του ανθρώπου του Νεάντερταλ. Το μεθοδολογικό πολύπτυχο του προγράμματος συνίσταται σε μελέτη υπαίθριων θέσεων στη Λευκάδα, εντατική επιφανειακή έρευνα στο Μεγανήσι και το βορειοδυτικό πολύνησο του εσωτερικού Ιονίου, χαρτογράφηση του βυθού και αναπαράσταση της ιστορίας των ακτογραμμών, και ανασκαφή σε κατακρημνισμένο σπήλαιο στη νησίδα Κυθρός.

 

114 Shares

Σχετικά άρθρα

Μετά το μικρό θαύμα χθες, ήρθε το μεγάλο σήμερα για τον Αλέκο Δάγλα και τον Πρωτέα Βούλας! Νίκησε τον ΠΑΟΚ με 52-50! (Βίντεο απονομής)

Μεγάλη νίκη για τον Πρωτέα Βούλας σήμερα και για τον κόουτς Αλέκο Δάγλα που έδωσε ακόμα μια φορά σεμινάριο προπονητικής! […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *