Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιουνίου 2021

Η Νένα Γαλανίδου συνεχίζει την αναζήτηση “αποτυπωμάτων” των Νεάταρνταλ με ανασκαφική έρευνα στο Κυθρό

Στο Μεγανήσι από  18  ‘εως  31  Οκτώβρη

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ανασκαφική έρευνα στον Κυθρό Μεγανησίου υπό την επιστημονική διεύθυνση της αναπληρώτριας καθηγήτριας ιστορίας και αρχαιολογίας κ. Νένας Γαλανίδου  και με την συμμετοχή σπουδαστών του τμήματος.

Πρόκειται για διεπιστημονικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 2010 στο κεντρικό Ιόνιο Πέλαγος: τα ερωτήματα, το ιστορικό της δραστηριότητας στο πεδίο και τα κύρια πορίσματα. Ο εξαιρετικής ποιότητας πυριτόλιθος, οι υγροβιότοποι και τα καρστικά έγκοιλα αποτέλεσαν τα πρώτα φυσιογεωγραφικά χαρακτηριστικά που προσέλκυσαν την επιστημονική ομάδα σ’ αυτήν την αρχαιολογικά ανεξερεύνητη γωνιά της δυτικής Ελλάδας για να εντοπίσει τα Παλαιολιθικά κατάλοιπά της.

Δεν διαψεύστηκε!

Στο ιδιαίτερο νησιωτικό περιβάλλον της Λευκάδας, αποκαλύπτει  αρχαιολογικά κατάλοιπα από τη δραστηριότητα του ανθρώπου του Νεάντερταλ. Το μεθοδολογικό πολύπτυχο του προγράμματος συνίσταται σε μελέτη υπαίθριων θέσεων στη Λευκάδα, εντατική επιφανειακή έρευνα στο Μεγανήσι και το βορειοδυτικό πολύνησο του εσωτερικού Ιονίου, χαρτογράφηση του βυθού και αναπαράσταση της ιστορίας των ακτογραμμών, και ανασκαφή σε κατακρημνισμένο σπήλαιο στη νησίδα Κυθρός.

 

114 Shares

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη επιτυχία είχε ο χθεσινοβραδινός αποκριάτικος χορός του Π.Α.Σ. ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ο οποίος έλαβε χώρα στο κατάμεστο precious club με το γλέντι να κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες

Φίλοι και μέλη του σωματείου διασκέδασαν και χόρεψαν με πολύ ωραία μουσική. Κατά γενική ομολογία η βραδιά άφησε τις καλύτερες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *