Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

O δήμος Μεγανησίου ζήτησε την συνδρομή του Βουλευτή Λευκάδας για να μην μείνει ξανά χωρίς γιατρό

Ωστόσο υπάρχει λύση… Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής Λευκάδας:

“Την άμεση τοποθέτηση νέου γιατρού-οπλίτη στο Μεγανήσι, ζητεί ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας, με αναφορά που κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Καββαδάς, με την αναφορά διαβιβάζει έγγραφο του Δημάρχου Μεγανησίου, στο οποίο σημειώνεται ότι η θητεία του οπλίτη-γιατρού που υπηρετεί στο νησί, βάσει του Ν. 4361/2016, ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου 2018, ζητώντας την έναρξη των διαδικασιών για την άμεση τοποθέτηση νέου γιατρού-οπλίτη.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει το πρόβλημα με την υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού στο νησί, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή οι ανάγκες καλύπτονται από έναν γενικό γιατρό, ενώ οι δύο αγροτικοί γιατροί που υποχρεούται η Πολιτεία να παρέχει στους κάτοικους του Μεγανησίου, έχουν αποσπαστεί στο ΓΝ Λευκάδας.

Ως εκ τούτου καταλήγει ο κ. Καββαδάς «είναι κρίσιμο όπως εξεταστεί άμεσα η τοποθέτηση νέου οπλίτη-γιατρού στο νησί, βάσει των ρυθμίσεων της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4361/2016, προκειμένου να μην υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού και να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων σε ιατρικές υπηρεσίες».

Εμείς ακολουθώντας την “περπατημένη” προτείνουμε, εμπρός στον δρόμο που χαράζουν οι κυβερνήσεις των δανειστών:

Ανάθεση από τον δήμο Μεγανησίου  και της  πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης σε ιδιώτες ιατρούς , τουλάχιστον μέχρι τις … εκλογές !

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *