Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Εξήντα ένα στρέμματα διεκδικεί η ΕΤΑΔ ΑΕ από τους δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου

Πρόκειται για όλη την περιοχή από τα Βαρδάνια, την Γύρα -Δυτικό Ιχθυοτροφείο

Η υπόθεση έχει εκδικασθεί υπερ της ΕΤΑΔ ΑΕ σε πρώτο και δεύτερο βαθμό κι αναμένεται τον Νοέμβριο να εκδικαστεί και στο Εφετείο

”Όπως ήταν αναμενόμενο εν μέσω προεκλογικής αυτοδιοικητικής  περιόδου , ουδείς ασχολείται με το πολιτικό κομμάτι αυτών,  αφού φαίνεται κάποιοι τείνουν να ξεχάσουν την ιδεολογική  τους  αφετηρία σε μια πορεία που έστω και για λίγο διασταυρώθηκε με την δική μου και τους ανέδειξε στην θέση  εξουσίας που με περίσσεια τέχνη κι ευφράδεια λόγου χρησιμοποιούν σήμερα για να πλήξουν την αξιοπιστία μου . Μάταιος κόπος. Παραθέτω  κείμενο της τότε Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ που υπήρξα μέλος:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ!

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας.
Σύμφωνα με την πρόσκληση προβλέπεται να συζητηθεί την Κυριακή και το ζήτημα του ξεπουλήματος Δημόσιας Γης και στην Περιφέρειά μας, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, που αναβλήθηκε την προηγούμενη φορά λόγω λύσης της συνεδρίασης.
Η συγκεκριμένη επιλογή εμπεριέχει τον κίνδυνο να αναβληθεί για άλλη μια φορά το σημαντικότατο αυτό θέμα, έτσι ώστε να αποφύγουν οι τοπικοί άρχοντες να τοποθετηθούν.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους φορείς και τους πολίτες των νησιών μας, με τη φυσική τους παρουσία, να απαιτήσουν να συζητηθεί άμεσα, διεξοδικά και καθαρά το θέμα, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, διατρανώνοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ.

Καλούμαστε όλοι να είμαστε εκεί, στην έναρξη της συνεδρίασης, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, στις 10 το πρωί στο Διοικητήριο της Λευκάδας, για να αποτρέψουμε τα σχέδια για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, της γης και των υποδομών!!

Καλύτερα λοιπόν σήμερα κάποιοι να σιωπούν γιατί τότε όλος ο “ντόρος” γίνονταν για τρία οικόπεδα το ΑΒΚ 101, ΑΒΚ 102 και το ΑΒΚ 75.

Σήμερα το ΕΤΑΔ όχι μόνο αυτά , αλλά το ΒΚ 141,το ΒΚ 142, τον Μύλο, τις παραλίες στο Αγιοφύλλι, όπου υπάρχει παραλία, το Φανάρι στο Μεγανήσι, στην Ρόκα στα Σπήλια, μέχρικαι την πλατεία στο Βαθύ Μεγανησίου διεκδικεί χωρίς ν΄ανοίξει μύτη,……. χωρί ν΄ανοίξει μύτη τέως σύντροφοι της καρέκλας.

Καλύτερα λοιπόν κάποιοι να προτιμούν την σιωπή, σ΄ένα πολιτικό περιβάλλον που δεν υπάρχουν “καθαρές διαχωριστικές γραμμές” κι   όπου οι διεκδικητές της καρέκλας που κάθονται  είναι περίπου ίδιοι ή ελάχιστα χειρότεροι αυτούς.

Ας το πράξουν για την δική τους πολιτική επιβίωση, επενδύοντας στην κοντή μνήμη των ψηφοφόρων τους.

 

“ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της µε αριθ. 56ης/2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Λευκάδας Αριθ. Απόφ: 394/2017                                                                                                                                                                                                      Μετά από διαλογική συζήτηση, η Ο.Ε.  αφού άκουσε τον Πρόεδρό της και έλαβε υπόψη της: – Το άρθρο 72 του Ν.3852/10.              – Την παραπάνω εισήγηση, οµόφωνα αποφασίζει:   Χορηγεί εντολή στην δικηγορική εταιρεία **************και στην δικηγόρο ********, από κοινού ή χωριστά, να εκπροσωπήσουν  τον ∆ήµο Λευκάδας κατά την δικάσιµο της 19ης.1.2018 και σε κάθε µετ’αναβολή δικάσιµο ενώπιον του Πολυµελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας όπου εκδικάζεται η από 11.09.2017 (αρ. κατάθεσης 27/2017) αυτοτελής πρόσθετη παρέµβαση της « ΕΤΑ∆ ΑΕ» υπέρ του ΤΑΙΠΕ∆ κατά εκτός των άλλων και του ∆ήµου Λευκάδας και η οποία αφορά εκκρεµή εµπράγµατη διαφορά ενός ακινήτου εκτάσεως 60.988,13 τ.µ. στην θέση Βαρδάνια-Γύρα-∆υτικό Ιχθυοτροφείο και εν γένει να πράξουν ό,τι απαιτείται για την υποστήριξη των συµφερόντων του ∆ήµου Λευκάδας καταθέτοντας προτάσεις, προσθήκη αντίκρουση κτλ.”

 

Τώρα για το υπόλοιπο κομμάτι των ιχθυοτροφείων, μην βιάζεστε κοντά-σιμά είναι τα Γιάννενα ! Θα δούμε ποιος έχει δίκιο!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights