Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Μεγανήσι τελικά διανυκτέρευσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας(update)

 

Mε έξοδα του δήμου Μεγανησίου κατόπιν ομόφωνης απόφασης έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Εισηγούμενος  το θέμα ο κος  Δήμαρχος  είπε:  Κύριοι σύμβουλοι: θέτω υπόψη σας τα εξής:       Σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ. 5 του ν. 3852/2010, « όταν υπάρχουν κατεπείγουσες υποθέσεις που δικαιολογούν την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών ημερών που απαιτείται κατά κανόνα για την επίδοση της πρόσκλησης σε τακτική συνεδρίαση, η πρόσκληση μπορεί να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί στους συμβούλους ακόμα και την ημέρα της συνεδρίασης.

Η επίσκεψη, που θα γίνει σήμερα Κυριακή 8/7/2018 και ώρα 18:30 στο λιμάνι Βαθέος  Μεγανησίου, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κου Κουρουμπλή Παναγιώτη,  είναι επωφελής για τον τόπο μας, διότι θα γίνουν συζητήσεις με τον Δήμαρχο  καθώς και με φορείς του νησιού, που αφορούν την αρμοδιότητα του εν λόγω Υπουργού.

Παρότι η επίσκεψη του κου Υπουργού είναι έκτακτη,  στα πλαίσια της καλής φιλοξενίας, προτείνεται στο σώμα η κάλυψη των εξόδων διαμονής και  σίτισης, τόσο του ιδίου, όσο και των συνοδών του.             Το συνολικό κόστος είναι 1.500 ευρώ και  θα καλυφθεί από τον ΚΑΕ: 00-6433.001 (έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών)  του προϋπολογισμού 2018.

Στη συνέχεια ο κος Δήμαρχος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού άκουσε την εισήγηση, τους δημοτικούς συμβούλους που πήραν το λόγο, είδε και τα σχετικά έγγραφα και έχοντας υπόψη το άρθρο 67, παρ. 5 του ν. 3852/2010 αποφασίζει  ΟΜΟΦΩΝΑ τα  εξής:   Εγκρίνει το κόστος φιλοξενίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κου Κουρουμπλή Παναγιώτη, ποσού 1.500 ευρώ που θα καλυφθεί από τον ΚΑΕ: 006433.001 (έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών)

Εντυπωσιακή όντως η ομόφωνη απόφαση του “πράσινογάλαζιου” δημοτικού συμβουλίου, για τα απτά αποτελέσματα της επίσκεψης και με ποιους “φορείς” συναντήθηκε ο Υπουργός δεν μάθαμε κάτι, το μόνο ότι ταλαιπωρήθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας  για μια ακόμη φορά  αφού μετά το απρόοπτο της συνάντησης της συνοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη με βοθρατζίδικο, οι αρμόδιοι επ΄ουδενί δεν ήθελαν να επαναληφθεί το γεγονός!

Επίσης οι πληροφορίες λένε ότι κοινή ταβέρνα  επέλεξαν για την σίτισή τους Μητσοτάκης και Κουρουμπλής.
 

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Στην Λευκάδα βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Κατόπιν θα μεταφερθεί  στο Μεγανήσι όπου θα γευματίσει σε γνωστή ταβέρνα του νησιού.

Ωστόσο δοθείσης της ευκαιρίας ας τον ρωτήσει κάποιος γιατί το Μεγανήσι έμεινε εκτός ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ιονίων Νήσων;

Τι γίνεται με το μεταφορικό ισοδύναμο, γιατί δεν επιδοτούνται πιά τα εισιτήρια των μονίμων κατοίκων,  γιατί το Μεγανήσι πρώτο στην υπογεννητικότητα και δεύτερο στους ρυθμούς μείωσης του πληθυσμού, τυγχάνει  διαφορετικής αντιμετώπισης από τα νησιά του Αιγαίου;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γυμνάσιο & Λυκ. Τάξεις Μεγανησίου: «To νερό στο Μεγανήσι: Μια παράδοση για……. άνευ όρων παράδοση;»

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Γυμνασίου & Γενικών Λυκειακών Τάξεων Μεγανησίου 2012-2013: «To νερό στο Μεγανήσι: Μια παράδοση για……. άνευ όρων παράδοση;» Παρασκευή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.