Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: Ευθύνες για το “άδειασμα” του δήμου Μεγανησίου από υπαλλήλους έχει και ο δήμαρχος

Με τον ιδιαίτερα καυστικό του τρόπο, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisi news Γιώργος Γαβρίλης, σχολίασε την τοπική επικαιρότητα.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα στελέχωσης του δήμου Μεγανησίου, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού απειλείται με λουκέτο, είπε  ότι πρόκειται για μία βασική υπάλληλο στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Μεγανησίου, η οποία εκμεταλλεύτηκε το νόμο Σκουρλέτη, βάσει του οποίου όποιος υπάλληλος του δήμου ήθελε να αποσπαστεί σε κάποια άλλη υπηρεσία, βάσει του νόμου  αρκούσε μόνο να το δηλώσει εδώ και δύο μήνες για να μπορέσει να αποσπαστεί σε κάποια άλλη υπηρεσία της επιλογής του.

Ο Γιώργος Γαβρίλης διευκρίνισε ότι αυτό γινόταν και παλιά  αλλά  κατόπιν συμφωνίας του δημάρχου.

Σε αυτή την περίπτωση ο δήμαρχος έπεσε από τα σύννεφα καθώς δεν τον γνώριζε και δεν υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι ώστε ν΄αναπληρωθεί το κενό.Ευθύνες βαρύνουν και τον δήμαρχο Μεγανησίου,  διότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει υπογράψει για άλλη υπάλληλο να μετατεθεί στο δήμο Λευκάδας. Λογικά θα έπρεπε ο δήμαρχος να έχει εξασφαλίσει πρώτα την αντικατάστασή της κι έπειτα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση.

Όσον αφορά τον τουρισμό, είπε ότι η κατάργηση των δρομολογίων από την αεροπορική εταιρεία Monarch έχει επιπτώσεις στον τουρισμό φέτος, καθώς μιλώντας με τουριστικό πράκτορα, του ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κατέβαζε στο νησί πέντε πτήσεις την εβδομάδα και ήταν σοβαρό θέμα η χρεοκοπία της εταιρείας που δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από τις τοπικές αρχές, λέγοντας ότι πολλές φορές επισκέφθηκαν  τους αρμόδιους άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό και δεν εισακούστηκαν.

“Θα έπρεπε να έχουμε φροντίσει όπως και στα άλλα νησιά να επιδοτήσουμε τα εισιτήρια ώστε να πέσει το κόστος για τους τουρίστες επισκέπτες ,ώστε να μετριαστούν οι  φετινές απώλειες.”

Μάλιστα αναφερόμενος στο άρθρο του Προέδρου της ένωσης ξενοδόχων Μανώλη Θερμού που δημοσιεύεται στο Lefkada Today, εκτίμησε ότι λέει πολλές αλήθειες και το διαπιστώνουμε σε καθημερινή βάση, καθώς και η Λευκάδα παραμένει πρώτη σε ατυχήματα ,  δεν έχει πέσει καθόλου άσφαλτος, παρά μόνο μπαλώματα. Η βασική οδός Νυδριού Λευκάδας βρίσκεται σε μαύρα χάλια και οι υποδομές κρατούν μακριά τον ποιοτικότουρισμό.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε του προκάλεσαν εντύπωση  αυτοί οι πανηγυρισμοί για να δημιουργηθεί ένα τμήμα ουσιαστικά άνευ ουσίας και αντικειμένου.

“Θα το δούμε στην πορεία πώς θα λειτουργήσει,καθώς απέχει πολύ από αυτό που μας έλεγαν για τις ναυτιλιακές σπουδές, με  το τμήμα περιφερειακής ανάπτυξης να  είναι κάτι πολύ γενικό και να εξυπηρετεί “πελατειακά” την Λευκάδα , αλλά να μην  στοχεύει  σε μια ουσιαστική αλλαγή στην  εκπαίδευση.

“Το θέμα είναι να πηγαίνεις ένα τμήμα και να βγαίνεις καταρτισμένος με ένα αντικείμενο ώστε την αυριανή μέρα να βρεις  σ δουλειά και να αμοίβεσαι αξιοπρεπώς”

Σχολιάζοντας την πρόσφατη αντιπαράθεση του Κώστα Γληγόρη με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γρηγόρη Γκογκάκη, είπε ότι μπορεί για κάποιους αυτή η  προβολή της αντιπαράθεσης να είναι σε επίπεδο κουτσομπολιού, ωστόσο και τον ίδιο είναι πολύ σημαντική, καθώς ανακύπτουν ζητήματα Δημοκρατίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τσακώθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου με έναν Δημοτικό Σύμβουλο. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει έναν θεσμό, είθιστε να ψηφίζεται από την πλειοψηφία του ΔΣ , κι οφείλει  να είναι κατευναστικός και ταπεινός.

Ο ρόλος του ως θεσμικός είναι υπέρ παραταξιακός. Μάλιστα εκτίμησε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν λειτούργησε  σωστά, όπως ανέφερε και ο Θωμάς Καββαδάς, καθώς εφόσον αποφάσισε να συνέχισε τη συζήτηση και μετά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας και αφού έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο,  όφειλε να δώσει το λόγο επί προσωπικού  και στον Κώστα Γληγόρη.

Μάλιστα όπως είπε ο Κώστας Γληγόρης είναι ένας νέος άνθρωπος και εν δυνάμει  “απειλή”  στην επερχόμενη εκλογική  αναμέτρηση, καθώς αν καταφέρει με συμμαχίες να φτιάξει ένα συνδυασμό, είναι η μόνη πρόταση  που θα μπορούσε  να αντιμετωπίσει στα ίσια τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, μετέφερε το ρεπορτάζ του που θέλει να είναι τέσσερις οι υποψήφιοι για το δήμο Λευκάδας και όπως είπε όσοι από αυτούς δεν εκλεγούν την επόμενη Κυριακή των εκλογών θα είναι με τους απέναντι.

Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία είναι 4 κομμάτια, το ΠΑΣΟΚ είναι δύο και αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μία απαξίωση στα δύο μεγάλα κόμματα που αντιπροσώπευσαν επί σειρά ετών και την αυτοδιοίκηση στη Λευκάδα.

Όπως είπε ο Γιώργος Γαβρίλης, αν κάποιοι ακολουθήσουν την ίδια τακτική και στο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την ίδια τύχη, λέγοντας ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο νου του μέσου Λευκαδίτη και θα εκπλαγούν πολλοί στις επερχόμενες εκλογές.

Για τη Νέα Δημοκρατία μία καλή λύση θα ήταν η συνεργασία με τον Κώστα Γληγόρη, λέγοντας ότι παρόλο που ιδεολογικά δεν είναι  κοντά  στις απόψεις  του, εκτιμά τον λόγο του στο δημοτικό συμβούλιο και θα ήθελε να τον δει και στο καινούργιο, καθώς αν για κάποιο λογο αποχωρήσει από αυτό,  εκτιμά  ότι θα είναι πλήγμα για την τοπική κοινωνία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eγκρίθηκε από το ΔΣ Λευκάδας η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Μεγανησίου και η υποβολή πρότασης στο ΕΠ Ιονίων Νήσων της ΠΙΝ

Για την αναβάθμιση των υποδομών νερού Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, στη συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου 2017, εγκρίθηκαν: ·           […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *