Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Παραπληροφορεί έως “παραμυθιάζει” το δημοτικό συμβούλιο Μεγανησίου

Πλήρης επιβεβαίωση των γραφομένων του meganisinews   για το αναψυκτήριο στο Φανάρι

Έχουμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο μας ότι η λειτουργία του  δημοτικού συμβουλίου έχει ανατεθεί και με ευθύνη της δημοτικής αρχής σε εξωθεσμικούς παράγοντες με αποτέλεσμα οι αποφάσεις που λαμβάνονται να καθοδηγούνται προς την λάθος κατεύθυνση και σίγουρα όχι προς όφελος των Μεγανησιωτών.

Έτσι για πολλοστή φορά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν και καταγράφηκαν απόψεις , λήφθηκαν αποφάσεις οι οποίες είναι ανέφικτες, δεν έχουν νομικό έρεισμα και δεν υπερασπίζονται επ΄ουδενί την ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Επιπλέον μένουν εκτός και επομένως άλυτα σοβαρά ζητήματα  της καθημερινότητας αλλά και της μελλοντικής προοπτικής ανάπτυξης του νησιού, σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και ζητήματα περαιτέρω συγκοινωνιακής ανάπτυξης και βελτίωσης των ήδη υπαρχόντων.

Ζητήματα όπως αυτό της θαλάσσιας επιβάρυνσης της δυτικής πλευράς του Μεγανησίου από τον βιολογικό Ελλομένου, της μη θαλλάσιας σύνδεσης του Μεγανησίου με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, μετά την πτώχευση Monarch Airlines , γίνονται σοβαρά για το μέλλον της πορείας  του τουρισμού, με ένα πανάκριβο αεροδρόμιο στο Άκτιο. Οι Περιφερειακοί δρόμοι, ΣΧΟΑΠ και σκουπίδια  απειλούν να  βγάλουν εκτός τροχιάς την ποιοτική ανάπτυξη του νησιού. Ζητήματα παράλογων διεκδικήσεων σε βάρος του δήμου Μεγανησίου από το Ελληνικό Δημόσιο, δεν αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα και συνοχή.

Επιπλέον η αποδόμηση των υπηρεσιών του δήμου και η πλήρης απαξίωση του κύρους του δημοτικού συμβουλίων και των δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν απροετοίμαστοι και ανημέρωτοι στις συζητήσεις , σπρώχνουν τον δήμο στην αγκαλιά της Λευκάδας που επιθυμεί διακαώς την διαχείριση των φυσικών πόρων  και του οικονομικού κύκλου των εργασιών που αναπτύσσεται  πάνω σ΄αυτούς.

Αποδεικνυόμαστε  λίγοι, μικροί , ανεύθυνοι και στην τελική ανίκανοι να διαχειριστούμε το μελλον μας, συγκεντρώνοντας γύρω μας ένα κύκλο από συμβούλους, δήθεν “ειδημόνων” που καμμία επαφή δεν έχουν με τις απαιτήσεις των σημερινών αναγκών για το Μεγανήσι.

Αποτέλεσμα όλων αυτών  η άναρχη και η μονόπλευρη ασύδοτη οικιστική ανάπτυξη που γεμίζει τις τσέπες των εργολάβων κι υπονομεύει το μέλλον του Μεγανησίου .

Τώρα  αφού διαχειριζόμαστε την υπόθεση “Φανάρι”, όπως διαχειριστήκαμε την υπόθεση της χρηματικής αποζημίωσης στον Σκορπιό , ενδεχομένως  έχουμε τα ίδια αποτελέσματα :

0(μηδέν)!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights