Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Αυγούστου 2021

Μετεγγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο Λευκάδας το Φανάρι και το ΒΚ 94

Στην  ΕΤΑΔ.ΑΕ  παραπέμπει η Κτηματική Υπηρεσία όσους ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν χώρο για δραστηριότητες

Παρά τις όποιες προτάσεις καταφθάνουν στον Δήμο, από διάφορους ‘εξωθεσμικούς” παράγοντες  που τείνουν με τις παρεμβάσεις τους εσχάτως  να υποδεικνύουν αποφάσεις  στο Δημοτικό Συμβούλιο ,  δημιουργώντας μείζον δημοκρατικό ζήτημα και πάντοτε φυσικά με  προτροπή-αίτημα  μελών που το απαρτίζουν,  “ο κύβος ερίφθη”.

Το ΒΚ 94 μαζί με το ακίνητο έχουν περάσει στην ΕΤΑΔ.ΑΕ οριστικά και αμετάκλητα. Η νέα προσπάθεια επαναχάραξης του Αγιαλού, σύμφωνα με το τοπογραφικό που έχει κατατεθεί , ακολουθεί κατά ακρίβεια χιλιοστών την παλιά χάραξη , με μικρή διαφορά σε σημείο που δεν επηρεάζει το οικόπεδο ΒΚ 94  ειδικά εκεί  που έχει ανεγερθεί το αναψυκτήριο και ανατολικά,δυτικά και νότια. Η μόνη διαφορά που προκύπτει είναι σ΄ένα τμήμα Βόρειοανατολικά (μικρή απόκλιση).

Επίσης το οικόπεδο πλεον  είναι μετεγγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο Λευκάδας και ουδεμία πρόταση για επανενοικίαση με πλειοδοτικό διαγωνισμό δεν θα περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Η εκμίσθωση ή μακροχρόνια παραχώρηση των ακινήτων γίνεται μετά από διαγωνισμό, που διεξάγεται σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΤΑΔ Α.Ε. και τις γενικές διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας. Διαδικασίες αποκρατικοποίησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εφαρμόζονται κατά περίπτωση, σε εναρμόνιση με τις εκάστοτε κυβερνητικές επιδιώξεις και τη φύση του περιουσιακού στοιχείου (ενδεικτικά αναφέρονται τα καζίνο).

Η συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και η συνεργασία πριν το διαγωνισμό, καθώς και η ενσωμάτωση περιβαλλοντικών μέτρων στη διακήρυξη αποτελεί βασική επιδίωξη της εταιρίας, στο πλαίσιο αποφυγής συγκρούσεων και σεβασμού των αρχών περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Επιδίωξη της εταιρίας δεν αποτελεί μόνο η αποκόμιση εσόδων, αλλά η ανάπτυξη, διαχείριση και εκμετάλλευση του περιουσιακού στοιχείου κατά τρόπο που επαυξάνει την αξία του, προς όφελος του Δημοσίου, ενώ αποτελεί όρο της παραχώρησης η προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η τακτική συντήρηση, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται η ανάπτυξη στις σύγχρονες απαιτήσεις εξυπηρέτησης των τουριστών-πελατών.

Οι όροι της μίσθωσης ή παραχώρησης που σχετίζονται με επιχειρηματικές διαστάσεις της προβλεπόμενης ανάπτυξης προσαρμόζονται κατά περίπτωση, λαμβανομένων υπόψη του μεγέθους και είδους του περιουσιακού στοιχείου, της διάρκειας και του οικονομικού αντικειμένου της μίσθωσης ή παραχώρησης και των επικρατουσών συνθηκών.

Σχετικά με το ΒΚ 94 και ΒΚ 95 , καθώς και με το Φανάρι πιθανόν την επόμενη τουριστική σεζόν θα “φιγουράρουν” μεταξύ των ανακοινώσεων οικοπέδων και ακινήτων προς ενοικίαση. Τώρα για να πάρετε μια ιδέα για το πώς, δείτε τι έγινε φέτος με τα ακίνητα ΒΚ στην Βασιλική στην Λευκάδα εδώ , κάπως έτσι λοιπόν θα γίνει!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το νέο Δ.Σ. του “Μέντη”

Την πρώτη του συνεδρίαση με σκοπό την συγκρότηση σε σώμα πραγματοποίησε στις 9 Νοεμβρίου 2014 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από την Γενική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *