Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2019

17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων με Μεγανησιώτικη συμμετοχή

Το 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων, μέρος του «World Solving Cup» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Σκακιού, το πρώτο με διεθνή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Galaxy, στον Άλιμο.

Πρώτος τερμάτισε ο Πολωνός Μούρτζια με 49 βαθμούς (στους 60 δυνατούς) και δεύτερος ο Ρώσος Πλέτνεβ με 47. Τρίτος τερμάτισε ο Μενδρινός (Άλιμος) με 46 (απόδοση 2599!), ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Στις επόμενες θέσεις ο Σιδηρόπουλος (Κοζάνη) με 44 (απόδοση 2542!), ο Κούρκουλος – Αρδίτης (Αθήνα) με 36,5, ο Παπασταυρόπουλος (Αθήνα) με 33, ο Σλοβάκος Κόλτσακ με 32,5, ο Κονιδάρης (Μεγανήσι Λευκάδας) με 30,5.

Ακολούθησαν έμπειροι, καθώς και νέοι λύτες: Κωστούρος, Ανεμοδουράς, Φουγιαξής, Κευσίκογλου (πρώτη μεταξύ των γυναικών), Σ. Χριστοδούλου, Δ. Σκυριανόγλου, Παναγής Σκλαβούνος, Πετρίδης, Αναστασίου, Μητσάκης, Ρ. Αγγελής, Π. Χριστοδούλου και Γ. Χριστοδούλου.

Κριτής και θεματοθέτης ήταν ο Ι. Γαρουφαλίδης. Οι αγώνες ήταν συνδιοργάνωση της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Αλίμου. Τα προβλήματα, καθώς και οι λύσεις, έχουν αναρτηθεί στο http://kallitexniko-skaki.blogspot.gr/.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αύξων αριθμός με νόημα…

Τυχαίο; δεν νομίζω! Στα κείμενα για την διαβούλευση της ΑΝΑΣΑ   “Επτά σημεία αιχμής για την Ιόνιο Περιφέρεια την επόμενη μέρα”, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *