Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2019

Eκθετήριο θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας από φέτος τον Μάιο στον Καστό

Ένας υπέροχος μουσειακός χώρος με θαυμάσια εκθέματα.

Μοναδικό έκθεμα, όχι μόνο για το Ιόνιο αλλά και για όλο τον Ελλαδικό χώρο, ο σκελετός της πτεροφάλαινας (Balaenoptera physalus), που ξεβράστηκε πριν δεκαετίες στο νησί μας, αλλά και σφουγγάρια, αχινοί, αστερίες, καβούρια, βαλσαμωμένα ψάρια, οστρακόδερμα, μια χελώνα καρέτα – καρέτα, μια υπέροχη συλλογή από κοχύλια, όπως επίσης φωτογραφικό υλικό με σχετική πληροφόρηση.

.

Επίσης θα υπάρχει σε οθόνη η προβολή μικρού μήκους βίντεο, με εικόνες από θαλάσσια ζωή.

.

Ο προσδιορισμός του είδους του κητώδους, η μέτρηση των διαστάσεων των οστών και η εκτίμηση του αρχικού μήκους του, η εκτίμηση της ηλικίας του, η εξέταση κατάστασης διατήρησης των οστών, η καταγραφή φωτογράφηση όλων των οστών και η δημιουργία καταλόγου τους, όπως επίσης και η τοποθέτηση των οστών στην σωστή αλληλουχία και θέση, έγινε από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

.

Κάτι μοναδικό για το νησί μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

.

Από μέσα Μαΐου περίπου όπως υπολογίζουμε, θα είμαστε σε θέση να σας ξεναγήσουμε στον υπέροχο αυτό χώρο.
Όλοι οι Καστιώτες, αλλά και όσοι έχουν καταγωγή από το νησί μας, θα μπορούν να επισκέπτονται το μουσείο άνευ αντιτίμου».

.

.

Σχετικά άρθρα

Eπίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θοδωρή Χαλικιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Την Παρασκευή 22/05/2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Χαλικιάς Θεόδωρος πραγματοποίησε  στο γραφείο του  συνάντηση με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *