Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

Eκθετήριο θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας από φέτος τον Μάιο στον Καστό

Ένας υπέροχος μουσειακός χώρος με θαυμάσια εκθέματα.

Μοναδικό έκθεμα, όχι μόνο για το Ιόνιο αλλά και για όλο τον Ελλαδικό χώρο, ο σκελετός της πτεροφάλαινας (Balaenoptera physalus), που ξεβράστηκε πριν δεκαετίες στο νησί μας, αλλά και σφουγγάρια, αχινοί, αστερίες, καβούρια, βαλσαμωμένα ψάρια, οστρακόδερμα, μια χελώνα καρέτα – καρέτα, μια υπέροχη συλλογή από κοχύλια, όπως επίσης φωτογραφικό υλικό με σχετική πληροφόρηση.

.

Επίσης θα υπάρχει σε οθόνη η προβολή μικρού μήκους βίντεο, με εικόνες από θαλάσσια ζωή.

.

Ο προσδιορισμός του είδους του κητώδους, η μέτρηση των διαστάσεων των οστών και η εκτίμηση του αρχικού μήκους του, η εκτίμηση της ηλικίας του, η εξέταση κατάστασης διατήρησης των οστών, η καταγραφή φωτογράφηση όλων των οστών και η δημιουργία καταλόγου τους, όπως επίσης και η τοποθέτηση των οστών στην σωστή αλληλουχία και θέση, έγινε από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

.

Κάτι μοναδικό για το νησί μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

.

Από μέσα Μαΐου περίπου όπως υπολογίζουμε, θα είμαστε σε θέση να σας ξεναγήσουμε στον υπέροχο αυτό χώρο.
Όλοι οι Καστιώτες, αλλά και όσοι έχουν καταγωγή από το νησί μας, θα μπορούν να επισκέπτονται το μουσείο άνευ αντιτίμου».

.

.

6 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της υγείας

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι -λειτουργοί στο χώρο της Υγείας Σας καλούμε όλους  να παραβρεθείτε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *