Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Δεκεμβρίου 2022

H Stoiximan μέσα από την δράση της «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα» στηρίζει την HOPEgenesis

Η Stoiximan, η μεγαλύτερη στοιχηματική εταιρεία στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη χορηγική συνεργασία της με την ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPE genesis, στηρίζοντας το έργο της για την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην χώρα. Η χορηγική συνεργασία της Stoiximan εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης της «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», με στόχο την ανάδειξη των αναγκών αλλά και την ενδυνάμωση των ακριτικών τοπικών κοινωνιών της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μικροί Ήρωες», η Stoiximan συνεχίζει να στηρίζει και να εμπνέεται από τις ιστορίες των ανθρώπων της ακριτικής Ελλάδας, ταξιδεύοντας σε όλο και περισσότερες «μικρές γωνιές» της χώρας, προσφέροντας ευκαιρίες και δυνατότητες για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της. Σε συνέχεια των δράσεων, «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» και «Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν», η Stoiximan διευρύνει το πρόγραμμα της, αναπτύσσοντας τη δράση «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα».

Η δράση «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα» περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που αφορούν στις ανάγκες των κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της Ελλάδας και ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών. Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της να επενδύει σε πρωτοβουλίες αλλά και συνέργειες που αφουγκράζονται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, η Stoiximan συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις που βρίσκουν το παιδί και την οικογένεια, ανάμεσα στις βασικές της προτεραιότητες.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ανακούφιση του ζητήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, η HOPE genesis προσφέρει αφιλοκερδώς σε γυναίκες που ζουν σε απομονωμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, την πλήρη κάλυψη των αναγκών από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως και τον τοκετό. Η Stoiximan, υπερήφανος χορηγός της πρωτοβουλίας αυτής, υποστηρίζει την HOPE genesis για να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Λίγα λόγια για την HOPEgenesis

Η HOPE genesis ιδρύθηκε το 2015 από το Δρ. Στέφανο Χανδακά, MD, MBA, PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο-Ενδοσκοπικό Χειρουργό, με όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Η αποστολή της HOPEgenesis είναι να προσφέρει δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα. Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρα στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν. Η HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε 36 νησιά που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015 και σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές καθώς αναπτύσσεται. Μέχρι σήμερα έχουν έρθει στον κόσμο 25 μωρά, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένονται άλλα 14.

Οι 36 περιοχές δράσης της οργάνωσης είναι οι παρακάτω: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αλόννησος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλαμος, Κάλυμνος, Κάσος, Καστελλόριζο, Καστός, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Πάτμος, Σέριφος, Σίκινος, Σκόπελος, Σκύρος, Σχοινούσα, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά, Ψέριμος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *