Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

“Θύελλα” προκάλεσε η συζήτηση στο ΔΣ Λευκάδας για την μέτρηση της ποσότητας νερού που λαμβάνει το Μεγανήσι στο Αλαμανάτο

Στα  “χαρακώματα” βγήκαν κάποιοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους στην Λευκάδα

Τελικά το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αλλά ανέδειξε  σοβαρά προβλήματα που υποβόσκουν  στις σχέσεις των όμορων δήμων ευτυχώς από μία μειοψηφία  “ενιστάμενων τοπικιστών”.  Ακούστε όλη την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας ,όπου ο δήμος μας εκπροσωπήθηκε από έναν και μοναδικό δημοτικό σύμβουλο, τον κ. Θανάση Κονιδάρη, ο οποίος εάν και απελπιστικά μόνος έδωσε  πολιτική “μάχη” εν μέσω  σφοδρών πολιτικών επιθέσεων που δέχθηκε. Λαμπρή κι αξιοσημείωτη η στάση για μία ακόμη φορά του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημοτικού Συμβούλου κ. Θωμά Καββαδά.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

6 Σχόλια

 1. Για να το πιάσουμε από την αρχή, γιατί το παραξηλώσαμε με κάτι “ακραίες φωνές”, “ενιστάμενους τοπικιστές”, “Βαυκερίτες που πουλάνε την ψήφο τους” και άλλα “όμορφα”. Δικαιούται ο Δήμος Λευκάδας να διαχειρίζεται τα νερά, που βρίσκονται στην χωρικότητά του, αφού για την ύδρευση του Μεγανησίου, αλλά και των δημοτικών ενοτήτων Περατιάς και Πλαγιάς του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, εδώ και πολλά χρόνια, έχει συσταθεί ο Σύνδεσμος Ύδρευσης ο οποίος διαχειρίζεται το νερό των πηγών του Αγίου Γεωργίου. Σκοπός του Συνδέσμου είναι να διαχειρίζεται αυτό το νερό για όλες τις παραπάνω περιοχές.
  Το 1981 όταν δεν υπήρχε το έργο του νερού του Αγίου Γεωργίου, η κοινότητα Βαυκερής, έχοντας επάρκεια νερού, συμφώνησε με το Μεγανήσι να υδροδοτείται από την γεώτρηση στο Κολώνι, που άνοιξε με δικά της έξοδα για να αρδεύεται ο κάμπος του Νυδριού. Από τότε τα πράγματα άλλαξαν άρδην και με τους Καποδιστριακούς δήμους, αλλά και με τον Καλλικρατικό, οι ανάγκες του ενιαίου Δήμου Λευκάδας, διαφοροποιήθηκαν με αποτέλεσμα οι πηγές της Λευκάδας και πιό συγκεκριμένα οι πηγές της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου, να μην επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της. Τι πιο απλό από το να απαλλαγεί το Μεγανήσι από τα έξοδα άντλησης και μεταφοράς του νερού από τη γεώτρηση στο Κολώνι και να υδροδοτείται από το Σύνδεσμο, ο οποίος έχει και την υποχρέωση, πληρώνοντας μόνο 17 λεπτά το κυβικό, ίσως λιγότερα από ότι πληρώνει σήμερα για τη λειτουργία της γεώτρησης; Όταν μάλιστα δεν απαιτείται καμία υποδομή, αφού το δίκτυο του Συνδέσμου μπορεί να υδροδοτεί το Μεγανήσι. Γιατί, λοιπόν, τσακωνόμαστε, επιμένοντας σώνει και καλά να συνεχίστεί αυτό το καθεστώς, ενώ έχει την καλύτερη λύση; Η απάντηση που ακούσαμε είναι ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει αρκετό νερό για να υδροδοτεί και το Μεγανήσι. Μα όταν το νερό της γεώτρησης στο Κολώνι, πηγαίνει στην υδροδότηση περιοχών που τώρα υδροδοτούνται από το Σύνδεσμο, τότε απελευθερώνονται ποσότητες νερού. Ο πραγματικός όμως λόγος, για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι πως ο Σύνδεσμος πράγματι έχει προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν πολλές περιοχές της Λευκάδας και το Μεγανήσι δεν θα ήθελε να συμπάσχει, αλλά να υδροδοτείται από τη γεώτρηση, που δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα τα περί κοινωνικού αγαθού, μπερδέυουν τα πράγματα, αφού αν είναι κοινωνικό αγαθό για το Μεγανήσι, γιατί να μην είναι κοινωνικό αγαθό και για το Βλυχό, τον Πόρο, το Κατωχώρι, το Φτερνό, αλλά και τους Τσουκαλάδες, τον Άγιο Νικήτα, το Καλαμίτσι το Δράγανο, το Αθάνι κ.ο.κ. που έχουν τεράστια προβλήματα με την υδροδότηση;

  1. Άστο ρε Γιάννη, από όπου και να το πιάσουμε άκρη δεν θα βρούμε. Ευτυχώς λέω εγώ που είχαμε το θέμα με το υδρόμετρο και μάθαμε που πέφτει ο βιολογικός του Ελλομένου που έχει βρωμίσει όλη την περιοχή πριν καλα-καλά ξεκινήσει η λειτουργία του. Τι να σου κάνω που είχαμε αυτές τις δημοτικές αρχές που είχαμε και συνεχίζουμε ν΄αναδεικνύουμε και δεν παιρνουνε δείγματα να τα στείλουν εκεί που πρέπει . Δεν μπορούμε να πιάσουμε τα δίχτυα από την γλίτσα! Που Αλαμανάνο, που Μαύρο Νερό. Μέσα σε NATURA τον ρίχνετε!

   Τώρα εμείς νερό θέλουμε μπορείτε να μας δίνεται από τον σύνδεσμο, δώστε μας από τον σύνδεσμο. Αλλά δεν φτάνει γι αυτό αρχίσατε αυτές τις ιστορίες! Τι είναι αυτά που ακούγονται. Θα μπορούσαμε δυνητικά ν΄ανήκαμε στον ίδιο δήμο. Ρωτήστε πόσα λεφτά πληρώνει ο δήμος της Λευκάδας απέναντι για την υδροδότηδη Καστού και Καλάμου. Μηδέν Γιάννη, μηδέν γιατί τα έξοδα μεταφοράς βαρύνουν τον δήμο Λευκάδας. Ωστόσο εάν νομίζετε ότι αδικιέστε , η βάνα εκεί είναι τραβάτε και κλείστε την, καλά σας είπε ο Θωμάς Καββαδάς.

 2. Από ότι κατάλαβα, σας μάρανε το δεκάλεπτο. Αν είναι δυνατόν να κάνετε τοση φασαρία και να προσβάλετε τόσο κόσμο και ιδιαίτερα τους Βαυκερίτες, για δέκα ψωροχιλιάρικα το χρόνο. Λεφτά που ποτέ επί δήμων, δεν πήρε η Βαυκερή. Τώρα το θέμα με το βιολογικό που βάζετε, δεν έχει καμια σχέση με το νερό. Εκτός αν το πάτε σε συμψηφισμό, δηλαδή “ας βρωμίζει ο βιολογικός την περιοχή, αρκεί να μη χρεώνεται σε μας το νερό”. Ειλικρινά αυτή η συμπεριφορά σας, σας αδικεί κατάφορα.

  1. Γιάννη ήμαρτον

   Το θέμα έχει λήξει, έχουμε συμφωνία, την ξέρουμε όλοι πλέον, την έχουμε αποδεχθεί και συνομολογήσει κι αγαπούσαμε κι αγαπάμε τους Βαυκερίτες κι όλους τους Λευκαδίτες

 3. Αμ δεν έχει λήξει, η πρώτη απάντησή μου προκλήθηκε από το δημοσίευμα ενός μεγανησιώτη, κάποιου κου Κονιδάρη, που περιείχε προσβλητικές φράσεις, μετά την τελευταία απόφαση του Δ.Σ. Λευκάδας, που τροποποιούσε τη σύμβαση σχετικά με το έρμο το υδρόμετρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *