Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2023

O Γιώργος Γαβρίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma 91,6 fm

Μισή ώρα  ανάλυση της  πολιτικής  πραγματικότητας  στο Μεγανήσι.

Ο διαχειριστής του Meganisinews Γιώργος Γαβρίλης με παρέμβαση του στον Prisma 91,6 σχολίασε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μεγανησίου για την δια…περιφοράς υπ’ αριθμόν 52 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα  με το πρακτικό αυτής της απόφασης,  παρουσιάζεται η πραγματοποίηση ενός συμβουλίου για το οποίο δεν εκδόθηκε πρόσκληση, με πλήρη απαρτία  που ουδέποτε έλαβε χώρα στο Μεγανήσι την συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία, μάλιστα παρουσιάζονται ως παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονταν  αποδεδειγμένα στην Λευκάδα, στην Αθήνα η και στο Μεγανήσι σε Καφετέρια ή απλά στο σπίτι τους, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Παύλο Δάγλα, ανέφερε ότι επρόκειτο για τυπικό ζήτημα, ότι δημιουργείται τεχνητός θόρυβος για αυτό το θέμα, καθώς ο δήμος σκέφτεται μόνο με γνώμονα τα συμφέροντα των Μεγανησιωτών λέγοντας ότι υπήρξε ανάκληση της απόφασης αυτής και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαβρίλη το γεγονός αυτό αποτελεί  σκάνδαλο, με τον ίδιο να στέκεται όχι στο περιεχόμενο της απόφασης, αλλά στο γεγονός ότι Μεγάλη Τετάρτη αναρτάται στην Διαύγεια μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου, που αφορά την σύναψη μιας συμφωνίας με μια ιδιωτική εταιρεία για την οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο.

Σε επικοινωνία που είχε μάλιστα  με  δημοτικούς συμβούλους,  κάποιοι του ανέφεραν ότι  δεν είχαν καμία ενημέρωση,  και κάποιοι άλλοι ότι υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία, ωστόσο δεν είχαν μπροστά τους ένα κείμενο συμφωνίας, αλλά τους είπαν μέσες άκρες τι συμβαίνει.

“Αυτό δεν το λέει ο νόμος καθώς όταν υπάρχει μια συμφωνία θα πρέπει να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.”, ανέφερε.

“Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα είναι γιατί δεν ακολουθήθηκαν αυτές οι διαδικασίες, εφόσον υπήρχε αίτημα από τις 30 του μηνός και είχε το χρονικό περιθώριο, θα μπορούσε η δημοτική αρχή να βγάλει κλήσεις για δημοτικό συμβούλιο και δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση για το περιεχόμενο.”

Όσον αφορά την μη αντίδραση της αντιπολίτευσης για το όλο θέμα ο Γιώργος Γαβρίλης εκτίμησε ότι αυτό που της ειπώθηκε προφανώς την κάλυψε σε κάτι, με τον ίδιο να λέει ότι το γεγονός ότι δεν θα διαχειρίζονταν τα χρήματα αυτή η δημοτική αρχή λόγω της συμφωνίας, αλλά μια άλλη που θα προέκυπτε από ά νέες εκλογές να την ικανοποιούσε. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία είναι νόμιμη  επειδή δεν μιλάει η αντιπολίτευση.

Στην επισήμανση της δημοτικής αρχής ότι δημιουργείται τεχνική ένταση, καθώς το σημαντικό είναι που δεν μπορεί να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν ψηφίζεται γιατί δεν ψηφίζονται τα τέλη, λέγοντας ότι δεν είναι παράλογο μέσα σε μια τέτοια κρίση να μειωθούν και μάλιστα η τελευταία απόφαση ήταν ομόφωνη να μειωθούν 10%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του  δεν έγινε σωστή κατάρτιση από την οικονομική υπηρεσία στο να περάσει αυτή η μείωση 10%, διαβάζοντας και το σκεπτικό της απόρριψης της αποκεντρωμένης.

“Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στον δήμο Μεγανησίου, έχει την ευθύνη ο δήμαρχος και σε αυτό θα πρέπει να μας απαντήσει ο κύριος Δάγλας.

Δεν είναι τρόπος διοίκησης αυτός δεν μπορεί να βγάλει πουθενά και κάπου το χάνει ο δήμαρχος Μεγανησίου. Αν δεν μπορεί να διοικήσει και έχει αδιέξοδο να παραιτηθεί. Στην πολιτική και την δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.”

“Δεν μπορούμε μέσα στο Μεγανήσι να ασχολούμαστε αν έγινε κλήση για δημοτικό συμβούλιο. Μόνος του απορρίπτει ο κύριος Δάγλας το δημοτικό συμβούλιο, αφού δεν του δίνει λόγο και αυτό φάνηκε αφού πήγε να βγάλει μια απόφαση όπως την έβγαλε. Έχει ευθύνες δεν είναι εύκολο πράγμα η πολιτική.

Δεν συμβαδίζει αυτό που θεωρεί ανάπτυξη  ο κύριος Δάγλας με αυτό που συμβαίνει το Μεγανήσι αυτή την στιγμή, το οποίο κάθε απόγευμα είναι έρημο. Κάτι κάνουμε λάθος. Το γεγονός ότι φτιάχνονται βίλες από το Κατάρ συμβαίνει γιατί εξαθλιώνεται ο Μεγανησιώτης και στην ανάγκη του δίνει πυρ παρά το χωράφι του. Αν αυτό πρέπει να το πανηγυρίζουμε ας το κάνουμε. Δεν θα μας σώσει γιατί ο πληθυσμός μειώνεται.”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights