Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2021

“Xρυσώνουν” το χάπι για την υποθαλάσσια. Επανέρχονται τα αρχικά σχέδια ζεύξης της Λευκάδας με Αιτ/νία

Έγγραφο Σπίρτζη  με αποκλειστικό αποδέκτη το Δήμο Λευκάδας

Επιστρέφει το αρχικό σχέδιο για την υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας με την Αιτ/νια μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί και απορριφθεί από  το σύνολο του τότε Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Κώστα Αραβανή.

Το έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης   έχει περισσότερο τον χαρακτήρα της  “ανάγνωσης προθέσεων” από την δημοτική αρχή στο ενδεχόμενο υλοποίησης  εκείνης της αρχικής πρότασης -πακέτο δημιουργίας μαρίνας megayaht   και υποθαλάσσιας ζεύξης με καταβολή διοδίων. Παρέκαμψε  την ΠΕ Λευκάδας ενδεχομένως γιατί απευθύνεται στον στενό κομματικό πυρήνα της Τ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας, προσπαθώντας να εκτιμήσει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης.

Παράλληλα δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε το θέμα να ΄ρθει ξανά στην επικαιρότητα και να παρουσιαστεί όχι ως επιλογή  της Λευκάδας αλλά ως επιβεβλημένη λύση από την κεντρική κυβέρνηση της οποίας δεν είναι επιλογή, αλλά  υλοποιείται κατόπιν ισχυρών πιέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των δανειστών που επιθυμούν ρεαλιστικά εφικτή λύση που να μην επιβαρύνει το δημόσιο.

Μάλιστα για ν ΄αποφευχθούν οι όποιες εναπομείναντες ιδεολογικές αντιδράσεις εντός και εκτός των “τειχών” του κόμματος  έχει προταθεί η ιδέα αρχικώς να μην  πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού της Λευκάδας, πρόταση που  θα εκμηδενίσει ή τουλάχιστον θα ελαχιστοποιήσει  την αντιπολιτευτική κριτική   από τα άλλα κόμματα. Επίσης υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο του “σπασίματος” της αρχικής πρότασης σε πρώτο και δεύτερο στάδιο με το πρώτο κομμάτι της  υποθαλάσσιας να υλοποιείται άμεσα.

Ο  χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο  το θέμα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Σύντομα η Λευκάδα θ΄ αποκτήσει και  υποθαλλάσσια ζεύξη με διόδια και μαρίνα megayaht. Επί της ουσίας πρόκειται  για συνέχιση της ίδιας πολιτικής που η σημερινή κυβέρνηση εξόρκιζε κι εφαρμόζει σήμερα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και ίσως με μεγαλύτερη ευκολία απ΄όσο και οι ίδιοι οι δανειστές φαντάζονταν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *