Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστρέφει στο Μεγανήσι η καθηγήτρια Αρχαιολογίας Νένα Γαλανίδου

Συνεχίζεται και το 2018 το ανασκαφικό έργο του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Κυθρό

Την χορήγηση άδειας στον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για συνέχιση του ανασκαφικού προγράμματος στην παράκτια καρστική κοιλότητα ΚΣ3 της νήσου Κυθρός στο εσωτερικό αρχιπέλαγος του Ιονίου, κατά το έτος 2018, στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος (2017-2019) υπό τη διεύθυνση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ως άνω Πανεπιστήμιο, κας Παρθένας (Νένας) Γαλανίδου, αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού με την υπογραφή της Λυδίας Κονιόρδου.

Το πρόγραμμα για το έτος 2018 περιλαμβάνει συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας στη μη συνεκτικοποιημένη επίχωση της θέσης, καθώς και σειρά δειγματοληψιών ιζημάτων.

Η διενέργεια της ανασκαφής θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία εκπροσώπων της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας κατόπιν συνεννόησης με τις ως άνω Εφορείες για τις ημερομηνίες διενέργειας της έρευνας, ώστε να προγραμματιστεί η παρουσία εκπροσώπων τους.

Υπεύθυνη για την τήρηση της ασφάλειας των συμμετεχόντων στην ανασκαφή να είναι η διευθύντρια της έρευνας.

Θα προηγηθεί  έγκριση της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας  κι αναμένουμε την ανακοίνωση των ημερομηνιών της  νέας ανασκαφικής  έρευνας.

Διαβάστε σχετικά 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights