Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Οκτωβρίου 2019

Aντιπ/ρχης και Δήμαρχος Λευκάδας στο Υπ. Παιδείας

Κέρκυρα 17 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Στο Υπουργείο Παιδείας και ο Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Λευκάδας για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θοδωρής Βερύκιος, θα μεταβεί την προσεχή Παρασκευή 20 Μαΐου στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στη συνάντηση που θα γίνει στο Υπουργείο Παιδείας με την Υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, για το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

«Οι αγώνες χρόνων όλων των Λευκαδίων για την ίδρυση και λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής όχι μόνο δε δικαιώνονται», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, «αλλά στην πράξη απαξιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.

Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να πετυχαίνουμε. Αυτό θα πράξουμε και τώρα! Όλοι μαζί οι κάτοικοι και οι φορείς του Νομού μας και της Περιφέρειας πρέπει να απαιτήσουμε την κατάργηση αυτής της άδικης απόφασης του Υπουργείου», είπε ο κ. Βερύκιος και πρόσθεσε: «Ταυτοχρόνως θα ζητήσουμε την αναβάθμιση και επέκταση του Ιονίου Πανεπιστημίου και όχι τη συρρίκνωσή του.

Η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά χρειάζονται τα Τ.Ε.Ι. για λόγους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς. Η κατάργηση ή η υποβάθμισή τους πλήττει καίρια την δυναμική που είχε αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και γίνεται ταφόπλακα της εκπαιδευτικής αποκέντρωσης. Η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι διαχείριση αριθμών», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας.

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *