Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στην Λευκάδα στις 17 Αυγούστου 2018

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα βρεθεί για μία ακόμη μοναδική συναυλία στην Λευκάδα στις 17 Αυγούστου 2018 στο μαγευτικό χώρο του Κάστρου της Αγίας Μαύρας. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Γιάννης Χαρούλης δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται καλλιτεχνικά την Λευκάδα. Έχει ήδη πραγματοποιήσει  με μεγάλη επιτυχία μία συναυλία  τον Ιούνιο του 2012 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας (όπου τα έσοδα είχαν αποδοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό) και μία τον Αύγουστο του 2016 στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας.

Άδεια από την EΦΑ  Αιτ/νίας και Λευκάδας   για να πραγματοποιηθεί στον αύλειο  χώρο του Κάστρου

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκε κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Ιονίων Νήσων η παραχώρηση χρήσης του αύλειου χώρου του Κάστρου Αγ. Μαύρας  Λευκάδας για την πραγματοποίηση συναυλίας του Γιάννη Χαρούλη στις 17.08.2016,  από την ΕΦΑ Αιτ/νίας και Λευκάδας με τους ακόλουθους όρους:

1. Θα υπάρξει εγκαίρως συνεργασία με τους διοργανωτές για τον καθορισμό του σημείου τοποθέτησης της εξέδρας, των ηχητικών εγκαταστάσεων και τον χώρο συγκέντρωσης του κοινού, λόγω της προγραμματισμένης έναρξης στερεωτικών επεμβάσεων και διαμόρφωσης διαδρομών στο εσωτερικό του Κάστρου Αγίας Μαύρας στο πλαίσιο έργου ΕΣΠΑ που εκτελεί με αυτεπιστασία η Υπηρεσία μας. Οι διοργανωτές θα τοποθετήσουν σε συνεννόηση με την Υπηρεσία μας, προστατευτικά κιγκλιδώματα αποκλείοντας την πρόσβαση του κοινού σε συγκεκριμένα σημεία του Κάστρου για λόγους ασφαλείας.

2. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, αρμόδιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας θα επιβλέπουν το χώρο, σε συνεργασία με προσωπικό του φορέα διοργάνωσης.

3. Οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα και την ευταξία του χώρου, πριν κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της εκδήλωσης.

4. Απαγορεύεται η χρήση πυρός (δάδες, κεριά, κ.λ.π.), πάνω ή πλησίον του μνημείου

5. Απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων και το κάπνισμα εντός ή πλησίον του μνημείου.

6. Το Ελληνικό Δημόσιο ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση ατυχήματος.

7. Να τηρηθούν τα προβλεπόμενα στην αρ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ42/1017/61 Υ.Α. (ΦΕΚ1189/Β/10.4.2012) σχετικά με την «Έγκριση όρων και διαδικασιών για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης μνημείων, αρχαιολογικών χώρωνκαι ιστορικών τόπων για πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις», καθώς και στην αρ.  ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/ 25/4746/23.01.2004 Υ.Α. (ΦΕΚ88/Β/23.01.2004) σχετικά με την «Πρόσβαση και χρήση μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων».

8)  Να καταβληθεί το οριζόμενο από την ΥΠΠΟ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/ 126463/28.12.2011 Υ.Α. (ΦΕΚ3046/Β/2011), άρθρο 8, όπου ορίζεται ότι για την παραχώρηση του αύλειου χώρου καταβάλλονται 1000Ευρώ για την παράσταση και 500 Ευρώ για κάθε δοκιμή. Σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 8 τα παραπάνω ελάχιστα ποσά καταβάλλονται σε περίπτωση που το 10% των ακαθάριστων εσόδων είναι μικρότερο από τα ανωτέρω ποσά. Τα τέλη για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων καταβάλλονται πλέον ΦΠΑ στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Είναι δε απαραίτητη η αποστολή στην Υπηρεσία μας του αντιγράφου κατάθεσης των τελών σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την εκδήλωση.

9. Σε περίπτωση παράβασης ενός εκ των ανωτέρω όρων αίρεται αυτοδικαίως η παραχώρηση.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας κ.α.α.

370 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.