Εγκρίθηκε η μελέτη από την Διευθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και ξεκινούν οι εργασίες υπό την εποπτεία της ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας με τους ακόλουθους όρους:
1) Να μην χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των ρωγμών λάμες σύνδεσης, αλλά να πραγματοποιηθούν μόνο λιθοσυρραφές.
2) Στην σύνθεση των ενεμάτων και αρμολογημάτων να μην γίνει χρήση μπετονίτη.
3) Να κατατεθεί μελέτη εφαρμογής για την κατασκευή των ξύλινων υποστυλωμάτων «ποντελάρισμα», καθώς και τον τρόπο έδρασης των ζευκτών, των στρωτήρων κ.τ.λ.
4) Να επιχριστούν εξωτερικά οι τοιχοποιίες σύμφωνα με τα κατά τόπους σωζόμενα.
5) Τα κεραμίδια της στέγης να είναι χειροποίητα Βυζαντινά.
6) Επειδή η πρόταση της αποστράγγισης είναι ασαφής, να κατατεθεί για έγκριση από τη ΔΑΒΜΜ η σχετική μελέτη εφαρμογής περιμετρικά του ναού και στον περιβάλλοντα χώρο της μονής.
7) Στον ισόγειο χώρο του γυναικωνίτη, σε περίπτωση εύρεσης αρχικού δαπέδου, αυτό να διατηρηθεί, διαφορετικά να μην τοποθετηθεί βιομηχανικό δάπεδο και η επίστρωση του χώρου να γίνει με υλικά συμβατά με το μνημείο (πχ λίθινες πλάκες, κα).
8) Πριν από την έναρξη των αναστηλωτικών εργασιών, να πραγματοποιηθεί μέρος των προτεινόμενων εργασιών συντήρησης, όπως περιγράφονται στη μελέτη.
9) Να διερευνηθεί η ύπαρξη τοιχογραφικού διακόσμου, που πιθανόν καλύπτει η ξύλινη ψευδοροφή στο αέτωμα του ανατολικού τοίχου του ναού.
10) Να μην γίνει χρήση ακρυλικών ρητινών στην σύσταση των ενεμάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την στερέωση των αποκολλημένων τμημάτων των τοιχογραφιών, όπως και στο νέο υπόστρωμα των σπαραγμάτων που επανατοποθετούνται απευθείας στην τοιχοποιία.
11) Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, να κατατεθεί έκθεση πεπραγμένων που θα συνοδεύεται με αναλυτική φωτογραφική τεκμηρίωση στην ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.
12) Η επίβλεψη των επεμβάσεων συντήρησης να πραγματοποιηθεί από τη ΔΣΑΝΜ σε συνεργασία με την ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, οι οποίες να ειδοποιηθούν εγκαίρως πριν από την έναρξη των εργασιών.