Στόχος, 45.000 απολύσεις μέσω μετατάξεων στο Δημόσιο
Απολύσεις θα φέρει το νέο σύστημα μετατάξεων μέσω αξιολόγησης από το ΑΣΕΠ για χιλιάδες υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, τράπεζες και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συνέχεια στο ρεπορτάζ της Ελένης Δελβινιώτη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (enet.gr)
Σχετικά:
Μετατάξεις αλλά και απολύσεις …μέσω ΑΣΕΠ
Τρόικα: «Διώξτε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους»
Εργατολόγοι: «Στο κενό θα πέσουν οι προσπάθειες να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι»
– Η αξιολόγηση των υπαλλήλων έχει ήδη γίνει και θα είναι παράνομο να γίνει αυτό μέσω ΑΣΕΠ
– Θα χρησιμοποιήσουν ως «λαγούς» οργανισμούς και ΝΠΔΔ
– Θα γίνουν μαζικές προσφυγές και θα «καταρρίψουν» τα κυβερνητικά σχέδια
Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τα παράθυρα που άφηαν ανοιχτά χθες τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για πιθανές απολύσεις στο Δημόσιο.
Ξεκάθαρος ήταν μιλώντας στο Newsit o εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης:
«Τα εφιαλτικά σενάρια που αφορούν τις απολύσεις εργαζομένων που ανήκουν στο τακτικό προσωπικό των ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σκοντάφτουν στην ανάγκη νομιμοποίησης αυτών των αυθαίρετων επιλογών που από ότι φαίνεται προσπαθούν να επιβληθούν στο όνομα του μνημονίου.»
‘Οπως λέει: «για τους εργαζόμενους αυτούς έχουν ήδη γνωμοδοτήσει τα υπηρεσιακά συμβούλια ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών, πολλοί δε από αυτούς έχουν καταγεί σε προσωποπαγείς θέσεις, δηλαδή σε θέσεις που συσταθήκαν για να καλύψουν την ανάγκη μετάταξής τους.»
Ο κ. Περπατάρης πρόσθεσε ότι: «Θεωρώ ότι αποτελεί ένα δείγμα αντεργατικής πολιτικής και εργασιακής πρακτικής η οποία θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και η οποία δοκιμάζει να επιβάλλει στην πράξη ακόμη ακόμη σκληρότερες ρυμίσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και για το λόγο αυτό πρέπει να αποκρουστεί.»
Και ήταν ξεκάθαρος: Δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό εφόσον αφορά σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε τακτικό προσωπικό των υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
«Θεωρώ», είπε, «πως αυτό που θα προσπαθήσει η κυβέρνηση θα είναι να το κάνει αρχικά σε οργανισμούς και νομικά πρόσωπα προκειμένου να «μετρήσει» αντιδράσεις. Αυτά θα οδηγηθούν σε διαδικασία συγχώνευσης ή κατάργησης για να υπάρξει εκείνο το οικονομικοτεχνικό άλλοθι για να προχωρήσουν τέτοιου είδους απολύσεις.»
Τι θα γίνει όμως τότε; ‘Οπως λέει ο κ.Περπατάρης : «Εννοείται ότι σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια διαδικασία
ΠΗΓΗ : newsit.gr